TEKBIYIKOĞLU BAŞARILI ÖĞRENCİLERİ AĞIRLADI

TEKBIYIKOĞLU BAŞARILI ÖĞRENCİLERİ AĞIRLADI

Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarına göre Kırıkkale'de ilk 10 sırada yer alan öğrencileri makamında kabul etti.

Türkiye geneli başarı sıralamasına göre YKS Sınavında Türkiye’de ilk 1.000'in içerisinde yer alan İrfan Özay, Kadir Demir, Büşranur Akalın, Oğuzhan Kaya, Kamil Ünal, Şevval Şanlı, Nisa Güneş ile LGS Sınavında %1’lik dilimde yer alan Ecrin Elvin Ercan, Emirhan Altun, Halil İbrahim Danacı, Şeyda Gül Erol, Melek Tuana Canyurt, Banu Yurtseven, Zeynep Zehra İleri, Emine Türkekul, Yunus Enes Soytek, Ecrin Gül Aygör, İl Milli Eğitim Müdürü Hayati Telefoncu, okul idareceleri ve öğrencilerimizin ailelerini makamında kabul eden Vali Tekbıyıkoğlu, öğrencilerin elde etmiş oldukları başarıları ile Kırıkkale'ye büyük bir gurur yaşattıklarını dile getirerek, öğrencileri ve ailelerini tebrik etti.

YKS sınavına giren öğrencilerimize Üniversite öğrenimi ile ilgili Vali Tekbıyıkoğlu “Üniversite bambaşka bir şey. Bir üniversite öğrencisi şehrin kültür, sanat, tarih , konferans, seminer.. neye ilginiz varsa kendinizi geliştirmeniz gerekiyor. Beşeri münasebetlerinizi, sosyal zenginliğinizi zayıflatmayın. “ dedi.

LGS sınavında başarı gösteren öğrencilerimizle sohbet eden ve yerleştirildikleri okul hakkında bir süre sohbet eden Vali Tekbıyıkoğlu, “Eğitimde başarı bir takım meselesi. Sizin öğretmenlerinizin, Rehberlik hocalarınızın , ebeveynlerinizin hepsinin katkısı var. Bunlardan biri yıkılırsa bu başarı olmaz. Milletimize hizmet, devletimize hizmet için akademik başarı önemli. İnşallah bundan sonraki eğitim yaşantınızda da sizlere başarılar diliyorum. Ailenize, öğretmenlerinize, okul müdürlerinize, size destek olan her kim varsa, herkesi tebrik ediyorum.”dedi.

YKS Sınavı Türkiye’de ilk 1000’e giren Öğrenci Sıralaması

 

SIRA NO

ÖĞRENCİ ADI

ALAN

SIRALAMA

1

İRFAN ÖZAY

Eşit Ağırlık

99

2

KADİR DEMİR

Sayısal

174

3

BÜŞRANUR AKALIN

Sayısal

314

4

OĞUZHAN KAYA

Eşit Ağırlık

433

5

KAMİL ÜNAL

Eşit Ağırlık

554

6

ŞEVVAL ŞANLI

Eşit Ağırlık

760

7

NİSA GÜNEŞ

Eşit Ağırlık

849

 

 



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız