Tekbıyıkoğlu, Alevi Kültür Derneğince Düzenlenen Aşure Etkinliğine Katıldı

Tekbıyıkoğlu, Alevi Kültür Derneğince Düzenlenen Aşure Etkinliğine Katıldı

Kırıkkale Valisi Sayın Bülent Tekbıyıkoğlu, Alevi Kültür Dernekleri Kırıkkale Şubesince düzenlenen etkinliğe katıldı.

Kırıkkale Öğretmenevi Toplantı Salonunda düzenlenen aşure etkinliğinin açılış konuşmasını yapan Alevi Kültür Dernekleri Kırıkkale Şube Başkanı Kenan Yusuf Bayraktar ve Serpil Erbay, Muharrem ayı hakkında bilgiler vererek, birlik, beraberlik ve eşitlik çağrısında bulundu. Sevginin aşuresinin paylaşıldığına değinen Bayraktar, “Kerbela, zalimlerin ve mazlumların tarihinin özetidir” dedi.

Vali Tekbıyıkoğlu,  muharrem ayının sonuna yaklaşıldığı bugünde tutulan oruçların, yapılan duaların ve ikram edilen aşurelerin kabul olması temennisiyle sözlerine başladı. Vali Tekbıyıkoğlu konuşmasında “Çok Saygıdeğer Milletvekilimiz. Değerli mesai arkadaşlarım. Hanımefendiler, beyefendiler, çok kıymetli hazirun, çok kıymetli canlar. Aşure etkinliğimize hepiniz hoşgeldiniz. Bu tür günleri çok kıymetli buluyorum. Biz ne kadar bir arada olabiliyorsak, iyi günlerimizi, kötü günlerimizi, inanca dair günlerimizi beraber yaşayabiliyorsak o denli milletiz. Bugün benim içinde önemli bir gün. Alevi vatandaşlarımızın yoğun olduğu bir ile atamam oldu. Artık Çarşamba gününden itibaren memleketinin çok güzel illerinden bir tanesinde tıpkı Kırıkkale’de olduğum gibi hizmet edicem. Buradan sizin selamlarınızı göndericem. Kırıkkale aslında manevi değerleri ile, manevi büyükleri ile çok kıymetli bir il. Ben görevde bulunduğum müddetçe, hep alevi köylerimizden, alevi vatandaşlarımızın yaşadığı yerlerden çok büyük bir memnuniyetle ayrıldım. Çünkü kendi içlerindeki problemlerini kendi çözebilmeleri gibi çok ulvi, çok üstün kabiliyetleri var. Problemin en az idarelere yansıdığı yerler alevi vatandaşlarımızın yaşadığı yerler. Burada bulunduğum müddetçe cemevleri başta olmak üzere Hasandede gibi manevi büyüklerimizin olduğu yere hizmet etmeye gayret ettim. Bize yakışan, memleketimize yakışan, Kırıkkalemize yakışan bir eseri de arkamızda bırakmış olacaz.”dedi.

Konuşmaların ardından Besim Ulusoy tarafından dualanan aşure lokması dağıtımına geçildi.

Düzenlenen etkinlikte Vali Tekbıyıkoğlu’na Milletvekili Ahmet Önal, Hacılar Belediye Başkanı Mehmet Koyuncu, İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar eşlik etti.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız