Tek suçları Türk olmalarıydı

Tek suçları Türk olmalarıydı

BU KATLİAM DÜNYANIN GÖZLERİ ÖNÜNDE YAPILDI

Tek suçları Türk olmalarıydı

26 Şubat 1992´de Azerbaycan´ın Hocalı kasabasında Ermeniler tarafından gerçekleştirilen insanlık dışı katliamın 25´inci yıldönümü vesilesiyle Ülkü Ocakları Kırıkkale İl Başkanlığı tarafından anma programı düzenlendi.

DÜNYANIN GÖZLERİ ÖNÜNDE YAPILDI

Çağdaş dünyanın gözleri önünde yapılan 21. yüzyılın en büyük soykırımı Hocalı katliamının 25?inci yıldönümü münasebetiyle, Ocaklı gençleri bilgilendirmek üzere bu programı tertiplediklerini ifade eden Haydar Kısıklı, ?26 Şubat 1992 tarihi Azerbaycan ve Türk Dünyası için en acı günlerden biri olmasının yanı sıra insanlık tarihi için de kara bir lekedir. İnsanlıktan nasibini almamış Ermeniler, 25 Şubat´ı 26 Şubat´a bağlayan o kara gecede bölgedeki Sovyetlerin 366. Mekanize Alayının da desteğiyle Hocalı kasabasında, 83 çocuk, 106 kadın ve 70?ten fazla yaşlı dâhil olmak üzere toplam 613 kişiyi katletti. Yaşanan sadece insanların katledilmesi değildi. Cesetler üzerinde yapılan incelemelerde birçoğunun yakılmış olduğu, gözlerinin oyulduğu tespit edildi. Hamile kadınlar ve çocukların da bu vahşete maruz kaldığı belirlendi? diye konuştu.

ÇOK SAYIDA GENÇ KATILDI

MHP İl Başkanı Erdal Baloğlu, Merkez İlçe Başkanı İlyas Canöz, İl Ocak Başkanı Ali Gençtürk, MHP ve Ocak yöneticilerinin yanı sıra, Ülkü Ocakları Kırıkkale Üniversitesi Teşkilatı mensupları ve çok sayıda gencin iştirakiyle gerçekleşen programda 26 Şubat 1992´de Azerbaycan´ın Hocalı kasabasında Ermeniler tarafından gerçekleştirilen insanlık dışı katliamı anlatan Kısıklı, sözlerine şöyle devam etti: ?Bir vahşetti yaşananlar, bir zulüm. Ne ortaçağda ne de çok uzağımızdaydı. Yakın bir tarihte ve bütün insanlığın gözleri önünde yaşanmıştı o kara gece, insanlığın o yüzkarası. Arkasına Rus desteğini alan Ermeni ordusu, dağlık Karabağ´ı işgal ederek Hocalı´da yaşayan çoğu silahsız kadın ve çocuklardan oluşan yüzlerce insanı vahşice yok etti o gece. İnsanların derilerini soyarak, hamile kadınların karnını yararak, çocukların cesetleriyle oyun oynayarak? Yüzlerce insan, o gece hunharca, barbarca öldürüldü. Hiç kimsenin aklına gelmeyecek işkence yöntemleri bu insanların üzerinde denendi. Hiçbir suçları yoktu sadece Türk olmalarıydı, gözü dönmüş katiller tarafından hunharca katledilmelerinin tek sebebi. Evet, bütün günahları Türk olmaktı.?

İNSAN HAKLARI RAFA KALKIYOR

?Azerbaycan´ın Yukarı Karabağ Bölgesindeki Hocalı köyünde 26 Şubat 1992 yılında yaşanan katliam uluslararası camianın suç olarak kabul ettiği soykırım ve insanlığa karşı suçlar kapsamındaki tanımlamalarla birebir örtüşmektedir. Hocalı soykırımına katılmış Ermenilerin ve onların yardımcıları yaptıkları insan haklarına ve uluslararası hukuki antlaşmalara -Cenevre Sözleşmesi, İnsan Hakları Beyannamesi, Vatandaş ve Siyasi Haklar Konusunda Uluslararası Sözleşme, Ateşkes Zamanında ve Askeri Çatışmalar Zamanı Kadın ve Çocukların Korunması Beyannamesine- karşı olarak işlenmiş bir soykırımdır. Fakat ne ?İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi?, ne ?Cenevre Antlaşmaları?  ne de diğerleri hiçbiri çare olmuyor. Zulüm gören Müslüman ise hele bir de Türk ise, bütün vicdanlar sağırlaşıyor, bütün gözler körleşiyor ve bütün idrakler kararıyor. Ama şairin dediği gibi bir gerçeği unutuyorlar:

BİZ SUSSAK DA TARİH SUSMAYACAK

?Onlar sanıyorlar ki, biz sussak mesele kalmayacak. Hâlbuki biz sussak tarih susmayacak. Tarih sussa, hakikat susmayacak. Onlar sanıyorlar ki; bizden kurtulsalar mesele kalmayacak. Hâlbuki bizden kurtulsalar vicdan azabından kurtulamayacaklar. Vicdan azabından kurtulsalar tarihin azabından kurtulamayacaklar. Tarihin azabından kurtulsalar, Tanrı´nın gazabından kurtulamayacaklar!? Kısıklı, sözlerini şu ifadelerle tamamladı: 21. Yüzyılın ?çağdaş´ dünyası halen Hocalı katliamına sessiz kalmaktadır, görmezden gelmektedir. Türk´ün çığlığı uluslararası kamuoyunda hiçbir yankı bulmamaktadır. Unutmasınlar ki aziz milletimiz ?Soydaşlarımızın ırzına, namusuna, şerefine, hayat ve varlık haklarına kast etmeye cüret eden Ermenileri lanetle ve nefretle hatırlayacaktır.´ Bu vesileyle katledilen bütün soydaşlarımızı rahmetle anıyoruz.?



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ