Tek eksikleri vatandaşlık

Tek eksikleri vatandaşlık

MÜLTECİLERİN, SOSYAL HAKLARDAN YARARLANMA KONUSUNDA, NORMAL TÜRK VATANDAŞINDAN BİR FARKI YOK

MÜLTECİLERİN, SOSYAL HAKLARDAN YARARLANMA KONUSUNDA, NORMAL TÜRK VATANDAŞINDAN BİR FARKI YOK

Tek eksikleri vatandaşlık

Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Hatice Uğurlu, mültecilerin,  normal Türk vatandaşlarının yararlandığı sosyal hakların tamamından yararlanabileceğini söyledi. Veren el, alan elden üstündür atasözünü hatırlatan Uğurlu, mültecilerin haklarının her anlamda korunduğunu ve sosyal yardım verildiğini bildirdi.

TÜRK VATANDAŞINDAN FARKI YOK

Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Hatice Uğurlu, basın mensupları ile bir araya gelerek gündemle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kamuoyunda vatandaşlar tarafından tartışılan mültecilerin devlet tarafından desteklenmesi konusunda açıklama yapan Uğurlu, kentte bulunan mültecilere Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından destek verildiğini ve her Türk vatandaşının alabildiği yardım hakkına sahip olduğunu açıkladı. Uğurlu, mülteci çocuklarına eğitim ve psikolojik desteğinin de verildiği ifade etti.

VEREN EL ALAN ELDEN ÜSTÜNDÜR

Mültecilerin, evde bakım hizmeti, nakdi yardım, Sosyal ekonomik destek, evde engelli bakımı, yaşlı bakım desteği ve kömür yardımı gibi haklardan gerekli işlemler yapıldıktan sonra yararlanabileceğini belirten Uğurlu, muhtaç olan mültecilere ellerinden gelen desteği vereceğini belirterek "Veren el alan elden üstündür? atasözünü hatırlattı. Mültecilerin çok zor durumda yaşamlarını sürdürdüğünü ve savaş nedeniyle yurtlarından ayrıldığını belirten Uğurlu, kimsenin başka bir ülkede yaşamak istemediğini ve mecburiyetten sığınmacı olduğunu kaydetti.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü