TC ve Üniter yapımız hedef alınmıştır

TC ve Üniter yapımız hedef alınmıştır

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ TÜM BAROLARI KAPSAYAN BİR BİLDİRİ YAYINLADI

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ TÜM BAROLARI KAPSAYAN BİR BİLDİRİ YAYINLADI

TC ve Üniter yapımız hedef alınmıştır

Türkiye Barolar Birliği tarafından darbe girişimiyle ilgili bir bildiri yayınlandı. Bildiride ?Darbe girişimiyle Anayasada nitelikleri tanımlanmış Türkiye Cumhuriyeti ve üniter yapımız hedef alınmıştır? ifadelerine yer verildi.

BAROLAR BİRLİĞİNİN ORTAK BİLDİRİSİ

Kırıkkale Barosunun da imza koyduğu duyuru aynen şöyle ?Türkiye Cumhuriyeti, 15 Temmuz 2016 gecesi, tarihinin en büyük saldırısına uğramıştır. Demokrasinin kalbi Türkiye Büyük Millet Meclisi dahi, darbeye kalkışan demokrasi düşmanlarının, içeride milletvekilleri bulunduğu sırada havadan ve karadan saldırısına maruz kalmıştır. Çok sayıda güvenlik görevlisi ve sivil vatandaşımız katledilmiş; birçok devlet binası da tahrip olunmuştur. Darbe girişiminde şehit olan tüm polis asker ve sivil vatandaşlarımızı rahmetle anıyoruz; yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.?

DEVLET İÇİNE SIZMIŞ BİR YAPI

?Bu kalkışmayı gerçekleştirenlerin devlet içine sızmış ve ?Fethullah Gülen Cemaati? adıyla bilinen bir terör örgütü olduğu ifade edilmektedir. Yargı ve emniyet güçleri içine sızmış bu yapının, yakın geçmişte, kendine bağlı hâkim, savcı ve polisler eliyle, devlet kurumlarında ve bu arada Türk Silahlı Kuvvetleri´nde sahte delillerle büyük bir tasfiye gerçekleştirdiği ise tarafımızca bilinmekte de. Adı geçen örgütün, bu tasfiye sonunda boşalan yerlere kendi kadrolarının yerleşmesini sağladığı anlaşılmaktadır. Geçtiğimiz gün yaşanan kanlı kalkışmanın, işte bu kadroların oluşturduğu söz konusu terör örgütünün eseri olduğu yetkililerce belirtilmektedir.?

SAĞDUYU SAYESİNDE BERTARAF EDİLDİ

?Darbe girişimi, Devlete bağlı sağduyulu ve milli asker ve polislerin, iktidar ve muhalefet partileri ile yurt çapında yaygın demokratik kitle örgütlerinin, medyanın, Türkiye Barolar Birliği´nin, istisnasız tüm Baroların ve elbette vatandaşlarımızın kararlılıkla karşı durması sonucunda engellenmiştir. Bundan sonra yapılması gereken, devletin içinde yuvalanmış olan bu terör örgütünün hukuk çerçevesinde ve ivedilikle devlet yapısından ayıklanmasıdır. Hain darbe girişiminin, hiçbir şekilde milli ordumuza leke sürmesine izin verilemez. Bu noktaya nasıl gelindiğinden dersler alınarak, yargı, polis, ordu ve tüm devlet bürokrasisinde liyakat sistemi hayata geçirilmelidir. Darbe teşebbüsünden haberi olmayan ve sadece emir aldığı için kışlasından çıkan erlerimiz hakkında uygulanan özgürlük kısıtlamalarına ise bir an önce son verilmelidir.?

DEVLETİN EN ETKİLİ GÜCÜ HUKUK

?Bütün terör örgütleri karşısında olduğu gibi adı geçen terör örgütüne karşı da devletin en etkili gücü, hukuk kurallarına uygun davranmaktan kaynaklanan meşruiyetidir. Bu sebeple, terörle mücadelede kalıcı başarı sağlanması için soruşturma ve kovuşturmaların adil yargılama kuralları çerçevesinde yürütülmesi zorunludur. Avukatların, şüphelilerle görüşme ve ifadeler alınırken hazır bulunma yetkileri başta olmak üzere savunma yetkilerini kullanmaları engellenmemeli, engelleyenler hakkında işlem yapılmalıdır.?

DARBECİLER BAŞARILI OLSALARDI

?Darbeciler başarılı olsalardı yok sayacakları adil yargılama kuralları, darbeye kalkışan terör örgütünün mensubu olduğu iddia edilenler hakkında eksiksiz uygulanmalıdır. Bu, hukuk devleti olmanın vazgeçilmez şartıdır. Yapılan soruşturmaların şaibesiz olması ancak böyle sağlanabilir ve ancak bu şekilde halkımızın tamamı, açılacak davaların ve verilecek hükümlerin önceki dönemdekinin aksine birer kumpas olmadığına inanabilir.?

TÜRKİYE´YE YAPILMIŞ BİR SALDIRI

Türkiye Barolar Birliği ve Türkiye´nin bütün Baroları olarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi´ne, kamu kurumlarına, polis, asker ve sivil vatandaşlarımıza yapılmış bu saldırıyı; Türkiye Cumhuriyeti Anayasası´nda demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti olarak ifadesini bulan Türkiye Cumhuriyeti´ne karşı yapılmış bir saldırı olarak görüyoruz.?

VATANDAŞLARIMIZ KARARLI DURUŞU

?Öte yandan unutulmamalıdır ki, bu hain darbe girişimi vatandaşlarımızın bir bütün olarak karşı durması sonucunda püskürtülmüştür. Bundan sonra her vatandaşımızın, özellikle her siyasetçinin ve kanaat önderinin ayrıştırıcı ve halkı birbirine düşürmeye yönelik provokasyonlara karşı her zamankinden daha dikkatli olması gereklidir.? 

HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ TARTIŞILMAZ 

?Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da hukukun üstünlüğünden, Cumhuriyetimizin ilke ve değerlerinden, demokratik, laik, sosyal hukuk devletinden ve bunun güvencesi olan kuvvetler ayrılığı ilkesinden, adil yargılanma hakkının temel şartı olan yargı bağımsızlığından ve bağımsız savunmadan yana mücadelemizi aynı kararlılıkla sürdüreceğimizi bir kere daha ifade ediyoruz.?



1

Kardeş odalardan ortak proje

2

Hisarcıkloğlu´na Kırıkkale´den destek

3

?O Gece?, Cumhurbaşkanına takdim edildi

4

HSK´dan Kırıkkale için önemli karar

5

İstikamet İstanbul

6

Onun atışları hedefi şaşmıyor

7

Türkiye bir cennet