Tavuklar bugünlerde altın yumurtluyor

Tavuklar bugünlerde altın yumurtluyor

DAR GELİRLİ AİLELERİN SOFRASINA HER GÜN MİSAFİR OLAN YUMURTA ARTIK LÜKS OLDU

DAR GELİRLİ AİLELERİN SOFRASINA HER GÜN MİSAFİR OLAN YUMURTA ARTIK LÜKS OLDU

Tavuklar bugünlerde altın yumurtluyor

Özellikle dar gelirlilerin sabah kahvaltısında vazgeçilmez gıdası olarak bilinen yumurta artık lüks oldu. Marketlerde daha önce 7-8 lira olan 30´lu koli yumurta şu sıralarda 17-18 liraya kadar yükseldi.

DOLARDAKİ ARTIŞ

Dolardaki kur artışı ve komşu ülkelerde görüldüğü söylenen kuş gribi hastalığı ile diğer ülkelerin Türkiye´den yumurta ihracat etmeleri ile yumurta fiyatları 25 günde yüzde 100 oranında yükseldi.

25 GÜNDE YÜZDE 100 ARTTI

Yumurta üreticileri, yurt içi fiyatların önemli ölçüde artışına karşılık ihracatın arttığını, buna kuş gribi vakası ve dolardaki kur artışının sebep olduğunu belirttiler. Kasap Ömer usta, 20-25 gün önce 7,5, 8 lira olan 30´lu yumurtanın koli fiyatı son gelen zamlarla yüzde yüz artarak 14-15, hatta bazı marketlerde 18 liraya kadar yükseldiğini belirterek İran ve Ukrayna´daki kuş gribi vakasının bahane edildiğini ileri sürdü. Ömer usta müşteriye yok dememek için düşük karla yumurta sattıklarını söyledi

YURT DIŞINA İHRAÇ EDİLİYOR

Yumurtanın yurt dışına satılması nedeniyle fiyatın arttığını söyleyen bir yumurta satıcısı, ?Vatandaş iki tane yiyeceğine bir tane yemek zorunda olacak? şeklinde konuştu. Bir başka yumurta satıcısı ise fiyatların arttığını, bu nedenle satışın da arttığını söyledi. Pazar alışverişinde bulunan bir kişi ise, ?Her şeye az çok zam geliyor. Yeme de zam geldi. Üreticiyi de düşünmek gerekir. Normal bir artış bana göre? ifadelerini kullandı.

HERKES DOLARIN ARKASINA SIĞINIYOR

Satılmış Önder isimli vatandaş ise, ?Fiyatlar devamlı artıyor. Düşmesini bekliyoruz ancak üreticinin de esnafın da emeği var tabi ki. Herkes doların ardına sığınıyor. Yumurtayı bayanlar daha çok kullanıyor erkekler satın alıyor. Çünkü en kısa yoldan en ucuz yemek diyebileceğimiz yumurtadan çok çeşitli yemek yapılabiliyor. Bunlardan en basiti sabahları yumurtalı bir melemen veya haşlama veya yağlı bir omlet hanımlar için en basit yemek oluyor. Özellikle dar gelirliler için önemli olan yumurta bu fiyatıyla lüks oldu. Bir yumurtamız vardı o da lüks sofralara karıştı. Tavuklar artık altın yumurtluyor? diye konuştu.



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı