TATİLİNİZİ EN İYİ ŞEKİLDE DEĞERLENDİRİN

TATİLİNİZİ EN İYİ ŞEKİLDE DEĞERLENDİRİN

2010- 2011 EĞİTİM ÖĞRETİM YILININ SON DERS ZİLİ ÇALDI. KIRIKKALE?DE İLK VE ORTA ÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ KARNELERİNİ ALDI. RESMİ KARNE TÖRENİ İSE BU YIL YAVUZ SELİM İLKÖĞRETİM OKULUNDA DÜZENLENDİ.

Bu yıl son ders zilinin çalmasıyla 55 bin 588 öğrenci ve 3 bin 384 öğretmen 94 günlük yaz tatiline merhaba dedi. 2010?2011 eğitim öğretim yılının sonu nedeniyle Yavuz Selim İlköğretim Okulunda düzenlenen karne töreni çeşitli gösteriler eşliğinde gerçekleşti.

 

BAŞARISIZ ÖĞRENCİLER MORALLERİNİ BOZMASIN

Halk oyunları gösterileri, şiir ve müzik dinletisinin yer aldığı törenin açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Yusuf Ziya Karacaev, ?Aranızda başarılı çalışmaları neticesinde takdir, teşekkür belgesi alanlar olduğu gibi orta seviyede başarısı olan veya başarısız olan arkadaşlarınızın da olduğunu tahmin ediyorum.Sizleri başarılarınızdan dolayı kutlarken; karnelerinde başarısız notu bulunan arkadaşlarınızın da üzülmemesini istiyorum. Onlarında önümüzdeki dönemde daha çok çalışıp zayıf derslerinin üstesinden geleceğini, daha yüksek başarı göstererek iyi notlar alacağına inanıyorum. Öğrenci Velilerimizin de bu konuda duyarlı olmalarını, çocuklarına kızmadan daha çok çalışmaları için teşvik etmeleri sanırım faydalı olacaktır. Bu tatil sürecinin de iyi değerlendirilmesi, dinlenmenin, gezmenin, bisiklet sürmenin, koşup oynamanın,  eğlenmenin ve tatil yapmanın yanında yine kitap okumaya devam edilmesinin yararlı olacağını da unutmayalım, tatili en iyi şekilde değerlendirin? dedi.

 

KENDİNİZE ÇALIŞMA PROGRAMI HAZIRLAYIN

Okul Müdürü Rüştü Eroğlu,?1992 yılında kurulan okulumuzda eğitim ve öğretim hizmetini veriyoruz. 19 derslik 378 öğrencimiz ile eğitim öğretimimize devam ediyoruz. Öğrencilerimizi çağın gerektirdiği bilgiye sahip ve Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı olarak yetiştiriyoruz. Velilerimizden isteğim çocuklarına iyi davransınlar. Çocuğunuz önünüze nasıl bir karne koyarsa koysun, onu her koşulda sevmelisiniz. Onların herkesten ve her şeyden çok sizlerin desteğine ihtiyacı olduğunu unutmayalım. Onlara zaman ayıralım? dedi. Tatil süresini eksikleri kapatmak ve kendilerini daha çok geliştirmeleri için fırsat olarak değerlendirmeleri yönünde öğrencilere uyarılarda bulunan Eroğlu, ?Kendinize çalışma programı hazırlayın? dedi.

 

55 BİN 588 ÖĞRENCİ KARNE ALDI

55 bin 588 öğrenci ve 3 bin 384 öğretmen kadrosuyla başarılı bir eğitim dönemini tamamladıklarını belirten İl Milli Eğitim Müdür Vekili Şuayip Bütün,  ?Okullarımız, öğrencilerine eğitim öğretim veren kurumlar olmanın yanında, onları hayata hazırlayan, hayata bakışını şekillendiren kurumlar olma misyonunu da üstlenmiş bulunmaktadır. Sevgili Gençler, İnsanoğlunun tekâmül edebilen bir varlık olması eğitim diye bir kavramı da beraberinde getirmiştir. İnsan bu süreçte iyi ile kötüyü, doğru ile yanlışı, güzel ile çirkini ayırt etme yeteneği kazanır. Bu eylemi en iyi, en verimli gerçekleştiren bireyler veya toplumlar yüksek kültüre ulaşır, yüksek bir medeniyet kurarlar. Bunu başarmış toplumlar, başka milletlere göre bir adım öne geçer ve diğer milletleri etkisi altına alma becerisi gösterirler. Eğitim yoluyla öne geçmiş medeniyetlerin başkalarına öykünme diye bir dertleri olmaz, onlar ancak başkaları tarafından öykünülen, taklit edilen ve peşinden gidilen öncülere dönüşürler? diye konuştu.

 

İYİ BİR AİLE, İYİ BİR GELECEK

İyi ve başarılı bir öğrencinin, iyi bir aileden yetişeceğini belirten Bütün, ?Toplum olarak kalkınmak için; sağlıklı düşünen, soran, sorgulayan, araştıran, sorumluluk sahibi gibi birçok olumlu özelliklere sahip bireylerin yetişmesinin temeli ailede atılır. Aile çocuğa ilk eğitimin verildiği yerdir. Her şeyden önce aile, bir okul öncesi eğitim kurumu olarak kabul edilir. Çocuk okula başladıktan sonra, ailenin bu işlevinin bir kısmını eğitim kurumları üstlenmektedir. Ülkemizde demokrasi ve insan haklarının yaşama dönüştürülmesi için ailenin desteği çok önemlidir. Sizlerin aktif katılımınızın gerçekleştiği eğitim öğretim süreciyle öğrencilerimizin başarısı daha da artacaktır. Okul yönetimi ve öğretmenlerle olan iletişiminizin sürekli olmasını diliyorum. Eğer anne baba eğitim yılı içinde okul ve Öğretmen ile yeterince işbirliği yapmışsa, çocuğun sınıf içindeki düzeyini, başarılı olduğu ya da olamadığı alanları ve nasıl bir karne alacağını tahmin edebilecektir. Bu nedenle başarısızlık durumunda "sonuçtan çok bu sonuca nasıl gelindiğinin" değerlendirilmesi önemlidir. Öncelikle, çocuğun ilgi ve yeteneklerine uygun, gerçekleştirilebilir beklentiler geliştirebilmek için her çocuğun bireysel kapasitesi göz önüne alınmalıdır? dedi.

 

YAZ TATİLİ BOYUNCA YAPILMASI GEREKENLER

Öğrencilere yaz tatili boyunca yapmaları gerekenleri sıralayan Bütün, ?Popüler kültürün sığ kıyılarından kendini daha derinlikli ideallerin takipçisi kılmalısınız. Bunun için eğitim imkânlarını sonuna dek değerlendirmelisiniz. Türk milletinin evladı olarak hiçbir konuda ümitsizlik sana yakışmaz. Biz millet olarak ümide sımsıkı sarıldığımız için bu toprakları kendimize yeniden vatan kılmadık mı? İstersek bu ülkeyi gıpta ile bakılan bir kültür ve medeniyete yeniden ulaştırabiliriz. Ruhundaki cevheri yeniden keşfettiğinde, Mustafa Kemal Atatürk`ünde işaret ettiği gibi Muasır Medeniyet seviyesini geçmemizin de mümkün olacağını göreceksin. Bu tatil sürecinde iyi dinlenmenizi ve sizlere yeni ufuklar açacak kitaplar okuyarak tatilinizi değerlendirmenizi diliyorum. Toplumların gelişmesini ve kalkınmasını sağlayan en önemli kaynak, insani ve evrensel değerlerle yoğrulmuş hedefler doğrultusunda yetiştirilmiş nesillerdir. İnsanı layıkıyla ele alıp yetiştiremeyen toplumlar varlıklarını ve hayatiyetlerini asla koruyamazlar? diye konuştu.

 

KARNELERİNİ ALDILAR

Konuşmaların ardından okulu birincilikle bitiren öğrencilere karneleri, takdir belgeleri ve hediyeleri verildi. Ödül töreninin ardından karneler dağıtıldı. Karne dağıtım törenine Vali Yardımcı Yusuf Ziya Karacaev, Vali Yardımcısı Mustafa Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şuayip Bütün, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti