Tatili hak ettiniz!

Tatili hak ettiniz!

VALİ HAKTANKAÇMAZ KARNE TÖRENİNE KATILDI, ÖĞRENCİLERE KARNELERİNİ VERDİ

VALİ HAKTANKAÇMAZ KARNE TÖRENİNE KATILDI, ÖĞRENCİLERE KARNELERİNİ VERDİ

Tatili hak ettiniz!

Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, Kırıkkale´de eğitim gören yaklaşık 50 bin 64 öğrencinin karne sevinci yaşadığını söyledi. Vali Haktankaçmaz eğitim-öğretim alanında hiçbir olumsuzluğun yaşanmadığını belirterek, karda, kışta, yağmurda okuluna gelen öğrencilerin, yarıyıl tatilini hak ettiklerini bildirdi.

MORAL VE MOTİVASYONUN ÖNEMİ

2016-2017 karne dağıtım töreni Kırıkkale Şeyh Edebali İmam Hatip Ortaokulu´nda gerçekleştirildi. Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, eğitim ve öğretimin yarı döneminde öğrencilerin başarılarını belgelemek için karne dağıtım töreninin gerçekleştiğini söyledi. Zayıfı olan öğrencilerin tatilde dinlenmesi gerektiğini belirten Haktankaçmaz, velilerin de öğrencilere destek olması gerektiğini bildirdi. Öğrencilerin iyi bir moral ve motivasyon ile yeni eğitim öğretim yılına girmeleri gerektiğini söyleyen Haktankaçmaz, velilerin bunda büyük pay sahibi olduğunu belirterek, ?Çocuklarınıza sahip çıkın ve onları iyi bir geleceğe hazırlamak için elinizden gelen her şeyi yapın? dedi.

BÜYÜK GAYRET SARF ETTİNİZ

Yağmurda, çamurda, karda okula gelen ve büyük bir gayret sarf eden öğrencilerin yarıyıl tatilini hak ettiğini belirten Haktankaçmaz, ?Aranızda başarılı çalışmaları neticesinde takdir, teşekkür belgesi alanlar olduğu gibi orta seviyede başarısı olan veya başarısız olan arkadaşlarınızın da olduğunu tahmin ediyorum. Sizleri başarılarınızdan dolayı kutlarken; karnelerinde başarısız notu bulunan arkadaşlarınızın da üzülmemesini istiyorum. Onlarında önümüzdeki dönemde daha çok çalışıp zayıf derslerinin üstesinden geleceğini, daha yüksek başarı göstererek iyi notlar alacağına inanıyorum. Öğrenci Velilerimizin de bu konuda duyarlı olmalarını, çocuklarına kızmadan daha çok çalışmaları için teşvik etmeleri sanırım faydalı olacaktır? dedi.

ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİLER VERDİ

İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin ise, kentte 2016-2017 yılında yapılan eğitim çalışmaları ve projeleri hakkında bilgiler verdi. Çetin açıklamasında şu ifadelere yer verdi: ?İlimizde Okulöncesinde 3 bin 689 öğrenci, İlkokulda 13 bin 978 öğrenci, Ortaokulda 16 bin 108 öğrenci, Lise ve dengi okullarımızda 16 bin 289 öğrenci olmak üzere toplamda 50 bin 64 öğrencimiz karne alıyor. Bu öğrencilerimizden bin 67 tanesi yabancı uyrukludur. Bu yarıyılda ilimiz genelinde 2 bin 501 öğrencimiz Taşımalı Eğitimden yararlandırılmıştır. Ayrıca 2016-2017 Eğitim öğretim yılında öğrencilerimize toplam 673 bin 846 adet ders kitabı ücretsiz olarak temin edilmiştir.?

VERİMLİ BİR YARIYILI GEÇİRDİK

?İlimizde verimli ve başarılı bir yarıyıl geçirmiş bulunmaktayız. TEOG sınavında ilimiz öğrencileri başarılı olmuştur. 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönem Ortak Sınavlarında İl genelindeki başarı ortalamamız Türkiye geneli başarı ortalamasının üzerinde gerçekleşmiştir. Dönem boyunca okullarımızda genel olarak herhangi bir aksaklık olmamış, önemli bir problem yaşanmamıştır. Velimizden, valimize, vekillerimizden sivil toplum kuruluşlarımıza kadar ilimiz eğitimine katkıda bulunan herkese ve görevli tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.?

BAŞARILAR DİLİYORUM

?Bugün karne alan başarılı öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Görece başarılı sayılmayan öğrencilerimizin ikinci dönem daha başarılı olması için öğrenci veli ve okul olarak hep birlikte gayret içinde olacağımızı ifade etmek istiyorum. Ayrıca öğrencilerimizin bu arayı iyi değerlendirmelerini tavsiye ediyorum. 6 Şubat 2017 Pazartesi günü başlayacak II. Döneme öğrencilerimizin dinlenmiş ve eksik yönlerini geliştirmiş olarak dönmelerini bekliyorum. Bu vesileyle Kırıkkale eğitim camiamıza ve kamuoyuna saygılarımı sunuyorum? dedi.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti