Taşeron işçiliğe taş koyalım

Taşeron işçiliğe taş koyalım

Petrol İş Sendikası Şube Başkanı Recep Sefer, taşeron işçiliğin son yıllarda giderek arttığını ve hükümetin işçilerin haklarını koruyacak yasa çıkartması gerektiğini söyledi. Sefer, taşeron işçiliğin, iş cinayetlerinin en büyük nedeni olduğunu bildirdi.

TAŞERON İŞÇİLİĞİ SENDİKALAR YIKACAK
Petrol İş sendikası şube Başkanı Recep Sefer ve yönetim kurulu üyeleri gündemdeki sorunlar ile ilgili basın açıklaması yaptı. Petrol İş Sendikası Şube Başkanı Recep Sefer, hükümetin taşeron işçileri koruyan bir yasa çıkarması gerektiğini söyledi. İşverenlerin son yıllarda taşeron işçileri çalıştırdığını ve bunun kural dışı olduğunu hatırlatan Sefer, bu konuda bütün sendikaların birleşerek gerekirse ortak eylem yapması gerektiğini bildirdi. Sendikaların bu konu üzerinde hassas bir şekilde davranması gerektiğini belirten Sefer, her aileden bir kişinin taşeron olarak çalıştığını ve bu konunun giderek ülke sorunu haline geldiğini ifade etti. 
EYLEMİMİZ DEVAM EDECEK
Sefer, Kırıkkale?de yaptıkları sendikacılık faaliyetlerinin de başarılı bir şekilde sonuçlandığını söyledi. TÜPRAŞ ve Akın plastikle sözleşme görüşmelerinin anlaşmayla sonuçlandığını belirten Sefer, sendikaların işçilerin haklarını koruyon kurum olduğunu hatırlatarak, her sendikanın kendi üyelerinin haklarını koruması gerektiğini bildirdi. MKE Barut fabrikasına değinen Sefer prim yönetmeliği barut fabrikasında uygulanmadığını, işçilere prim miktarı ödenmediği bu nedenle barut fabrikasında iş barışı ve huzurdan söz etmenin söz konusu olamayacağını söyledi. Sefer Prim yönetmeliğini düzelmedikçe eylemlerinin devam edeceklerini ifade etti.


ali
21.05.2013 10:01:56
artık kadrodan veya sosyal haklardan geçtik yıl sonunda işten çıkarmalarda çalışanla torpillileri ayırsınlar. milletvekilleri Ramazan Can. Oğuzhan Köksal ve Beşir Atalay ile il Başkanı Mehmet Demir`e sesleniyorum. lütfen bu konularda bari idarecilere baskı yapmayın çalışanla çalışmayan ayrılsın.

1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı