Tarlalardan bomba fışkırıyor

Tarlalardan bomba fışkırıyor

Kırıkkale`nin Ahılı Köyü`nde tarlasını süren bir çiftçinin traktörünün pulluğuna 90'lık havan mermisi takıldı. Mühimmat olduğunu anlayan çiftçi, durumu emniyette haber verdi.

1997 YILINDAKİ PATLAMADAN KALDI

Makine Kimya Endüstrisi Kurumuna ait (MKE) Mühimmat Fabrikası İmla Şubesi’nde 3 Temmuz 1997 tarihinde meydana gelen patlama sonrası çevreye dağıldığı belirlendi.

GAZ AYAĞINA TAKILDI

Kırıkkale`nin Ahılı köyü Arpalık çukuru mevkiinde tarlasını süren çiftçi Mustafa Güney,  traktörün arkasına bağlı gaz ayağına bir cismin takıldığını fark etti. Aracını durdurup inceleyen Güney, cismin mühimmat olduğunu anlayınca polis ekiplerine haber verdi. Özel bir koleje yaklaşık100 metremesafede bulunan mühimmat,  Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü bomba imha uzmanları tarafından yapılan incelemenin ardından kontrollü bir şekilde yerinden alınarak Makine Kimya Endüstrisi Kurumuna (MKE) teslim edilmek üzere götürüldü.

3 TEMMUZ 1997

Yapılan incelemede, mühimmatın 3 Temmuz 1997 tarihinde Mühimmat Fabrikası İmla İşletmesi`nde meydana gelen patlamadan etrafa saçılan havan topu mermisi olduğu belirlendi. Köy sınırlarında çiftçiler tarafından hemen her yıl bu tür mühimmatlardan bulunduğunu belirten Mustafa Güney,  mühimmatların patlamasından endişe duyduklarını, yetkililerin arazilerde yeniden tarama yapmalarını istedi. Mühimmatı bulan Güney, geçen ve bu sene toplam 5 tane bu mühimmat bulduğunu söyledi.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü