Tarımsal projelere müthiş destek

Tarımsal projelere müthiş destek

Kırıkkale Ticaret Borsası'nda; Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Çerçevesinde Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi konulu bir seminer düzenlendi. Seminerde, tarımsal projelerin destekleneceği açıklandı.

BİLGİ VERİLDİ

Seminere Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Sümer, Kırmızı Et Üreticiler Birliği Başkanı Yusuf bostancı, Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı Gazi Karafillik, Yönetim Kurulu Üyeleri, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Doğan Şahin ile müdürlük Personelleri katıldı. Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Çerçevesinde Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Tebliğinde konu başlıkları verilerek özellikle aşağıdaki bilgiler verildi.

 

DESTEKLENME SÜRÜYOR

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, ekonomik yatırımlar için proje başvurularında hibeye esas proje tutarının arttığını ve gerçek kişi başvurularında 300.000 Türk Lirasını, tüzel kişi başvuruları için ise 800.000 Türk Lirası olması gerektiğini ve bu tutarın %50’sine hibe yoluyla destek verileceğini belirtti.  Proje bütçesinin KDV  hariç hazırlanacağını ve tebliğde belirtilen usul ve esaslara göre hazırlanan proje tekliflerinin en son 27.01.2014 tarihine kadar il müdürlüğümüze teslim edilmesi gerektiğini belirten Kırbaş, Kırıkkale’de bugüne kadar 14 yatırım projesinin desteklendiğini bu projeler için yaklaşık 7 milyon TL yatırım yapıldığını ve Bakanlığımızca 3.219.084,00 TL destek verildiğini ifade etti.  



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ