Tarım´dan çiftçilere bilgilendirme toplantısı

Tarım´dan çiftçilere bilgilendirme toplantısı

ÇOK SAYIDA YETKİLİ KATILDI

Tarım´dan çiftçilere bilgilendirme toplantısı

Balışeyh´in Beşbıçak Köyünde İlçe Tarım Müdürü Fatma Duygu Kara, Teknik Personel Ziraat Mühendisi Nevin Yumruk ve Ziraat Mühendisi Mesut Çiftçi köylülerle bir araya geldi.

ÇİFTÇİLER BİLGİLENDİRİLDİ

Beşbıçak Köyü muhtarı Adnan Çetinkaya ve çiftçilerin katılımıyla Tarla Faresi Mücadelesi, Çevre Amaçlı Tarımsal Arazileri Koruma Programı (ÇATAK) ve Genel Tarımsal, Hayvansal Üretim konularında çiftçilere bilgi aktarıldı İlçe Müdürü Fatma Duygu Kara düzenlenen çiftçi eğitim toplantısında yaptığı konuşmada; İlçe Müdürlüğünün tüm teknik personel ve imkânlarıyla çiftçilerin yanında olduğunu ve çiftçi eğitim toplantılarının tüm köylerde devam edeceğini söyledi.

ÇOK SAYIDA YETKİLİ KATILDI

Delice İlçesinde ise Delice Belediye toplantı salonunda Tarım Sigortaları bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya TARSİM Ankara Bölge Müdür Yardımcısı Hanifi Can, Kırıkkale Üniversitesi Delice MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kamil Kara ve Öğretim Görevlisi Nursal Koca, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdür V. Zekeriya Türkekul, Delice Ziraat Odası Başkanı Adem Gökdere ve Ziraat Odası Tarım Danışmanı Ziraat Mühendisi Seyhan Çetinkaya, TARSİM Uzmanı Demet Sözeri,  Delice Üzüm Üreticileri Birlik Başkanı Adem Öncar, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatif temsilcileri ile çok sayıda Muhtar ve Çiftçimiz katıldı.

İSTATİSTİKİ BİLGİLER VERİLDİ

Toplantıda Hanifi Can tarafından Sistem hakkında bilgi verildi, konuya ilişkin sorular yanıtlandı ve doğal afetler sebebiyle her geçen gün biraz daha riskli hale gelen tarım sektöründe sigorta yaptırmanın önemine değinildi. TARSİM´in kuruluş amacı, gelişimi ve ulaştığı nokta ile ilgili bilgiler içeren sinevizyon gösterileri yapıldı. Bitkisel ve Hayvansal ürün sigortaları, kapsamdaki ürünler ve riskler hakkında katılımcıları bilgilendirdi.  Kırıkkale ilinde, 2015 yılında, eylül ayına kadar, 10 bin 800 Adet poliçe kesildiği, 174 bin 140 dekar alan ile 4 bin 329 Baş hayvan sigortalandığı, 2 bin 139 Hasar sayısı olduğu ve buna karşılık 369 bin 728 TL Tazminat ödendiği, en fazla ihbarın ise haziran ayında gerçekleştiği vurgulandı.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü