TARIMDA UZMANLAR EĞİTİM VERDİ

TARIMDA UZMANLAR EĞİTİM VERDİ

Ceviz ve Badem bahçelerinin kimliklendirilmesi ve yeni bahçeler kurulması projesinde Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü uzmanları Kırıkkale'de eğitim gerçekleştirdi.

Kırıkkale Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yürütülen ceviz ve badem bahçelerinin kimliklendirilmesi ve Kırıkkale genelinde yeni bahçelerin kurulması projesi kapsamında çalışmalar devam ediyor. Proje kapsamında yapılan çalışmalara Tarım Bakanlığının Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünde görevli uzmanlar da katıldı. Enstitüde ceviz ve badem bahçeleri konularında uzman Ziraat Mühendisi Melih Aydınlı ve Ziraat Mühendisi Yadigar Kaşık’ın da katılımıyla çalışmalar yapıldı.

Proje çalışmalarını katılan ve bir açıklama yapan Tarım ve Orman İl Müdürü Sırrı Yılmaz “Projemiz ile ilimiz genelindeki tüm bahçelerimiz kimliklendirilecek, bahçe sahiplerine eğitimler verilecek ve yeni bahçeler kurulacak. Bakanlığımızın Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden uzmanlarımız da hem mevcut bahçelerimizin kimliklendirilmesi çalışmalarına katılıp bir bahçelerimizin genel durumu hakkında bir değerlendirme hazırlayacaklar hem de bahçe sahiplerimize uygulamalı eğitimler verecekler. Bu eğitimler mevcut bahçe sahiplerimizin yanı sıra projemizden yararlanmak için başvuru yapan çiftçilerimizi de kapsayacak şekilde yapılıyor. Çalışma ilimiz genelini kapsayacak şekilde devam edecek. Projemiz hakkında detaylı bilgi almak isteyen ve başvuruda bulunmak isteyen tüm çiftçilerimizi İl ve İlçe Müdürlüklerimize davet ediyorum" dedi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ