Tarımcılar, İl Genel Meclis üyelerini bilgilendirdi

Tarımcılar, İl Genel Meclis üyelerini bilgilendirdi

TARIM ARAZİLERİNE SAHİP ÇIKILACAK

Tarımcılar, İl Genel Meclis üyelerini bilgilendirdi

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl  Müdürlüğümüzce, İl Genel Meclisi Üyelerine,  "Tarımsal Arazilerin Mülkiyetinin Devrine İlişkin Uygulamalar`` konusunda bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya İl Genel Meclis Başkanı Şerafettin Atalay,  Tarım Komisyonu Başkanı Yılmaz Cebeci, Tarım İl Müdürü Recep Kırbaş, Arazi Edindirme Şube Müdürü Oğuzhan Güni, Mühendis Mikail Dedebali ve meclis üyeleri katıldı.

DAHA ÇOK KAZANACAK

Toplantının açılışında bir konuşma yapan İl Müdürü Recep Kırbaş, Tarım arazilerinin miras yoluyla bölünmesinin önlenmesi ile maliyetlerin azalacağını ve verimlilik artışı sayesinde çiftçilerimizin daha çok kazanacak.  Tarımsal sulama, makine teçhizat alımı, yakıt tüketimi gibi çok sayıda kalemde çiftçinin cebinden daha az para çıkacağını, tarımsal üretimde ise verimlilik artışı sağlanacak. Böylece gelecek nesillere daha iyi kullanılabilir tarım arazi bırakılmış olacaktır.”dedi.

MEVZUAT HÜKÜMLERİ ANLATILDI

Mühendis Mikail Dedebali, tarafından 31.12.2014 tarihli Resmi Gazete ‘de yayınlanarak yürürlüğe giren "Tarımsal Arazilerin Mülkiyetinin Devrine İlişkin Yönetmelik" doğrultusunda, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanarak uygulamaya konulan ``Tarımsal Arazilerin Mülkiyetinin Devrine İlişkin Uygulama Talimatı``, İlgili mevzuat çerçevesinde tarımsal arazilerin devri, miras yolu ile intikali, değerlemesi, yeter gelirli arazi büyüklüğü ve ekonomik bütünlüğüne ilişkin mevzuat hükümleri anlatıldı.

KAZANÇLI İŞLETMELER KURULMASI

Ayrıca Dedebali tarafından mirasçıya ait niteliklerin tespiti ile işletmelerin parçalanarak küçülmesinin önüne geçilmesi, planlı bir tarım politikası üretilmesi, yeter gelirli arazi miktarının altında arazilerin paylaştırılmadan ekonomik olarak üretimde bulunacak mirasçılara devriyle daha kazançlı işletmeler kurulması hedeflendiği vurgulandı.

KAYITLI ARAZİLERİN PARSELLERİ

Çiftçi Kayıt Sistemimize kayıtlı arazilerin parsel büyüklüklerine dağılımına baktığımızda Bahşili'de 2.722, Balışeyh'te 26.620, Çelebi'de3.468, Delice'de29.186, Karakeçili'de 2.405,  Keskin'de25.473, Merkez ilçede 8.338, Sulakyurt'ta15.886 ve Yahşihan İlçemizde 3.189 olmak üzere İl genelinde ÇKS ye kayıtlı 16.500 çiftçimizin yaklaşık olarak 118 bin parseli olduğu görülmektedir. Toplantı İl Genel Meclis Üyelerinin sorularının cevaplandırılması ile son buldu.



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı