Tarım sezonu başladı

Tarım sezonu başladı

Kırıkkale?de havaların ısınmasıyla birlikte tarım sezonu da başladı. Toprak hazırlığı, budama, gübreleme ve ilaçlama ile tarımsal faaliyetler hız kazanırken, bakım işlemleri de başladı. Konu hakkında açıklama yapan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ekr

SUNUMLAR YAPILDI

İlk toplantının Delice İlçesinde yapıldığını İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ekrem Şener, bağcılığın geliştirilmesi konusunun ele alındığını kaydetti. Toplantıya Bakanlık Müşaviri Abdullah Atlamaz, Bağcılar Birliği Başkan ve Üyeleri ile Kırıkkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri ve Teknik Elemanları katıldı. Toplantıya yöre bağcılarımızın yoğun katılımı gözlenirken, bağ hastalıkları, budama ve sistemleri, gübreleme konularında sunular yapıldı.

 

VERİM ARTACAK

Bu konu ile ilgili olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Kırıkkale İl Müdürlüğünce diğer 7 İlçede de çiftçi toplantıları planlandı. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce özellikle gübreleme ve ilaçlama konularında İl ve İlçe Müdürlüklerinden bilgi alınması, gübrenin ve mücadelenin zamanında uygun yapılması ve üründe hem verimin artması hem de kaliteyi getireceği bildirildi. Müdür Şener, ?Bu nedenle tüm çiftçilerimize kapılarımız her zaman açıktır. 2012 Yılının tüm çiftçilerimize kaliteli ve bol ürünle geçmesi dilekleriyle? diye konuştu.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ