Tarihi Yazmak

Tarihi Yazmak

PUSULA YORUM

Eski kovboy filmlerini izleriz. Küçük bir kasabada orta yaşı aşmış bir adam ak düşmüş saçlarıyla elinde kurşundan dökülmüş harfleri, gözünde gözlüğü ve sadece anlını örten bir şapka ile tek sayfa gazete çıkarıyor. Hem de otoritenin olmadığı, nerden geldiği belli olmayan bir kurşuna kurban gitme tehlikesi yaşayarak.

Aradan yıllar geçer ve modern Amerikan Üniversiteleri ülkelerinin tarihi yazmak için kaynak ararlar. Bizim tek sayfa patates baskısı gazetemizi ellerine alırlar ve okuduklarını kaynak olarak kabul ederler ve bir bilimsel eser meydana getirirler. Yani o mum ışığıyla aydınlanmış yağlı ve kirli ahşap binada tüm olumsuzluklarla çıkarılmış gazete bugüne ışık tutar.

İşte gazetecilik böyle bir meslek? Onurlu olduğu kadar sorumluluk gerektiren bir meslek... Gazetecilik demek, tarihe not düşmek demek? Bu sebeple yazdıklarınıza dikkat etmek zorundasınız.  Yazacağınız eksik ya da fazla bir konu sizden sonra tarihi yazanları yanlışa sevk edebilir. Ancak söylenenle gerçek bir birinden farklıysa tarihi yanlış yazmışınız demektir. Bir nesli, bir ülkenin geleceğini yalana, yanlışa atmışsınız demektir.

Yazınını devamı için tıklayın...



1

Kırıkkale'de Silahlı Kavga: 4 Yaralı

2

Kırıkkale'li Kaymakam Evinde Ölü Bulundu

3

Uyuşturucu Operasyonunda 3 Kişi Tutuklandı

4

Aranan Dolandırıcı Yakalandı

5

Silahlı Kavgada 3 Kişi Yaralandı

6

404 adet Sentetik Ecza ele geçirildi

7

Terminaldeki Silahlı Kavgada 8 Tutuklama