Tarihi gerçekler ancak bilimle gün yüzüne çıkar

Tarihi gerçekler ancak bilimle gün yüzüne çıkar

Kırıkkale Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Özçelik, uydurma ve kulaktan dolma bilgilerle ortaya konulanların ancak masal olabileceğini, bunların tarihle ve tarihi gerçeklerle uzaktan yakından alakasının olamayacağın

KAYNAĞIMIZ BİLİMSEL OLMALI
Kırıkkale Üniversitesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Özçelik, köşe yazarımız ve Tarih Bölümü Yüksek Lisans Öğrencisi Habilhan Pehlivanlı?ya yaptığı açıklamada, son dönemlerde popülerleşen Tarih Biliminin ilgi görmesinden çok memnun olduğunu, ancak popüler kültürün en büyük sıkıntısının da bilimi basitleştirme ve safsatalarla doldurma olduğunu kaydetti. Özçelik, ?TV dizileriyle ya da çeşitli programlarla Tarih son zamanlarda çok ilgilenilen ve dikkat çeken bir alan haline geldi. Bu durumdan çok memnunum. Ancak her işte olduğu gibi, Tarih konusunda da uzmanların araştırmalarına, makalelerine ve kitaplarına başvurmak gerekir. Öncelikli kaynağımız bilimsel kaynaklar olmalı. Bilim masallarla, safsatalarla doldurulmamalı? dedi. Tarih biliminin yöntemine hâkim olmadan tarihi konularda ahkâm kesilemeyeceğini de belirten Özçelik, ?Her işi ehline bırakmak gerek? dedi.
ÇOK SAYIDA ESER
Kırıkkale Üniversitesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Özçelik, 1972 yılında Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Tarih Bölümünde Lisans eğitimini tamamladıktan sonra aynı üniversitede Yüksek Lisans ve Doktora tezlerini başarıyla tamamladı. Çok sayıda kitap, ulusal ve uluslararası makalesi ve bildirisi bulunan Özçelik?in özellikle 2001 yılında yazdığı ?Ermeni İddiaları ve Gerçekler? isimli Türkçe ve İngilizce olarak yayımlanan kitabı son dönemlerin gündemdeki konusu Ermeni Sorununa da ışık tutacak bir kaynak niteliğinde.


1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü