Tarihe Fayton Yolculuğu

Tarihe Fayton Yolculuğu

Kırıkkale`de bir pazarcı esnafı yıllar öncesinin en tercih edilen taşıma aracı olan fayton geleneğini yeniden canlandırmak için aslına uygun bir fayton yaptırarak yollara çıktı. Yaşı itibarı ile faytonu bilenler geçmişini bir ahla yad ederken bilmeyen yen

FAYTONLAR GERİ GELSİN
Kırıkkale`de bir zamanlar insanların vazgeçemediği 1966 ve 1980`li yıllar arasında kısa mesafelerin tek kullanılan aracı olarak tercih edilen Fayton`lar tekrar canlandırılıyor. Pazarcı esnafı Ersin Alper Kırıkkale`de bu eksikliği görerek canlandırmak istediği ``paytonlar geri gelsin `` projesini başlattı. Faytoncu Ersin Alper ? Biz Kırıkkale`de yakın mesafelerin aracı olarak küçük, çabuk masrafsız doğamızı kirletmeyen atlı paytonları canlandırmak için kolları sıvadım.`paytonlar geri gelsin ` sloganı ile başladığımız bu projeyi canlandırmak isteyen garibanlar var ama alım güçleri yok? şeklinde konuştu.
3 BİN TL?YE KONYA`DA YAPTIRDIM
Alper konuşmasının devamında ?Büyüklerimin gençlik yıllarında arabaların az olduğu kimsenin alamadığı dönemlerde kullanılan Fayton`lar yaz günleri gezintileri,sünnet düğünleri,salon düğünleri gibi toplumun renkli eğlenceli faaliyetlerinde kullanılmak üzere aranmaya başlandı. İsteyen halkımızı Saat kulesinden, Cumhuriyet meydanını Kültür parkını turlarla gezdiriyoruz. Bazen de Kırıkkale Bahşılı Celal Bayar parkı turları yapıyoruz. 3 bin TL?ye Konya`da yaptırdığım bu payton aslında eski Faytonlardan biraz farklı olmuş.şimdi eski Faytonların resimlerine bakarak aynısını yaptırıyorum.eğer sosyal yardımlaşma vakfı ve Vali`lik bize sahip çıkıp, bize at araba alımında destek olursa bu sektörü canlandırabiliriz. Şimdi ben yazın üç ay hiç boş kalmıyorum,kışın ise pazarcılık yaparak ailemi geçindiriyorum? şeklinde konuştu.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ