Tarih Bölümü dur durak bilmiyor!

Tarih Bölümü dur durak bilmiyor!

ÇORUM/HATTUŞA-ALACAHÖYÜK´Ü GEZDİLER

Tarih Bölümü dur durak bilmiyor!

Kırıkkale Üniversitesi Tarih Bölümü tarafından düzenlenen Çorum/Hattuşa-Alacahöyük gezisi öğrencilerine tarihi mekânları görerek öğretmeyi hedefleyen bölümün geleneksel faaliyetleri arasında yerini aldı.

GEZİYE ÖĞRETİM ÜYELERİ VE ÖĞRENCİLER KATILDI

Kırıkkale Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Halil İbrahim Gök ve Yrd. Doç. Dr. Ayşe Asude Soysal Doğan rehberliğinde gerçekleştirilen geziye Tarih Bölümü öğrencilerinin yanı sıra Araştırma Görevlileri Mert Can Erdoğan, Hüseyin Bayarslan ve Tarih Bölümü Öğrenci Temsilcisi Hakan Uğur katıldı.

1986´DAN BERİ UNESCO´NUN DÜNYA KÜLTÜR MİRASI LİSTESİNDE

Sabah erken saatlerde 1986 yılından beri UNESCO´nun Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alan Hattuşa/Yazılıkaya/Örenyeri mevkiinde yapılan alan incelemesiyle başlayan gezi, 1935 yılında Çorum/Alaca kazılarında açığa çıkarılan Eski Tunç Çağı Hitit ve Frig eserlerinin sergilendiği Alacahöyük müzesinde devam etti. Öğrencilerin oldukça dikkatini çeken açık hava müzesi, görenleri hayrete düşürecek nitelikte olan eserlerle 21. Yüzyılda Anadolu kültür uygarlığının izlerini barındırmaya devam ediyor.

İLK ÖRGÜTLÜ DEVLET YAPISINI HİTİTLER OLUŞTURDU

Gezilen yerler hakkında bilgi veren Kırıkkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Halil İbrahim Gök ve Yrd. Doç. Dr. Ayşe Asude Soysal Doğan´ı tüm katılımcılar büyük bir ilgiyle dinledi. Gezilen yerlerde verilen bilgilerin ana teması ise, ?Tarih boyunca birçok önemli uygarlığın beşiği olan Anadolu´da, ilk örgütlü devlet yapısını Hititler oluşturmuştur. Bu uygarlığa ev sahipliği yapan Çorum /Hattuşa-Alacahöyük hem arkeolojik araştırma buluntuları, hem de onları koruyup halka sunabilmek adına ciddi bir gelecek vaat ediyor? konuları oldu.

GEZİYİ ORGANİZE EDEN DOÇ. DR. HALİL İBRAHİM GÖK´E TEŞEKKÜR ETTİLER

Çorum/Alacahöyük Müzesi gezisinin ardından gezinin rotası 19.yy mimari özelliklerini barındıran ve 13 Ekim 1968 tarihinde hizmet vermeye başlayan Çorum Arkeoloji ve Etnografya Müzesine çevrildi. Burada Helenistik dönem, Roma, Bizans Hitit ve Eski Tunç Çağı dönemi eserlerini inceleme fırsatı bulan öğrenciler, tarihi objelerin yerinde görülüp incelenmesinin kendileri için oldukça faydalı olduğunu, bu tür gezileri düzenleyerek tarihi bilgiyi sadece üniversite sıralarında değil ayrıca saha çalışması imkânı sundukları için geziyi organize eden Doç. Dr. Halil İbrahim Gök´e teşekkür ettiler.



1

Her şey Kırıkkale için

2

Saran´dan 23 Nisan kutlaması

3

Sevgi Çocuklarıyla Konya Gezisi

4

AGD, dedelerini unutmadı

5

Kahraman Mehmetçiğin her zaman yanındayız

6

MYO Öğrencilerine ev sahipliği yaptık

7

Toprakları yok, üretim hakları yok