Tanıtım sıkıntısı yaşıyoruz

Tanıtım sıkıntısı yaşıyoruz

TURİZMDEKİ DURUMUMUZU İTİRAF EDİYORUZ!

Tanıtım sıkıntısı yaşıyoruz

Turizm Haftası kutlama etkinliklerinde konuşan Vali Ali Kolat Kırıkkale'nin sosyo-kültürel bakımdan kabuğunu değiştirmeye başladığını söyledi. Kırıkkale'nin turizm potansiyeli olan bir olduğunu ifade eden Vali Kolat, Tanıtım noktasında sıkıntı yaşıyoruz. Bu sıkıntıyı aşmak için çalışmalar yapıyoruz” dedi.

DÜNYA BARIŞINA KATKI SAĞLIYOR

Turizm Haftası kutlama etkinlikleri başladı. Kültür Merkezi Salonu'nda düzenlenen başlangıç programına protokol üyeleri, turizm firmaları temsilcileri, öğrenciler ve halk katıldı. Törenin açılış konuşmasını İl Kültür ve Turizm Müdürü Yahya Kemal Er yaptı. Er yaptığı konuşmada, Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlamakta olan Turizm Haftası'nın bu yıl 39'uncusunun kutlandığını söyledi. Er Turizm günümüzde ülkelerin döviz girdisini artırıcı ve istihdam sağlayıcı özellikleriyle milli ekonomiye katkıda bulunan Uluslararası kültürel ve toplumsal iletişimi sağlayıcı ve bütünleştirici etkisi ile de dünya barışının korunmasında büyük payı olan sektördür” dedi.  

HAFTANIN BÜYÜK ÖNEMİ VAR

Turizmin dünyada en hızlı gelişen sektör olmasının yanında Türkiye'nin de dünya pazarındaki en rekabetçi ürünü olduğunu ifade eden Er konuşmasını şöyle sürdürdü; Bu çerçevede turizm potansiyelinin yüksek olduğu ülkemizde, insanlarımızın turizm konusunda bilinçli olmalarının sağlanması için her yıl kutlamakta olduğumuz turizm haftalarının önemi büyüktür. Hiç şüphesiz ki tanıtımsız bir turizm anlayışı düşünülemez. Sahip olduğumuz tarihi ve kültürel potansiyelimizin gerek ulusal gerekse uluslararası hedef kitleye ulaştırılması etkin bir tanıtımdan geçmektedir.”  

5 SEYAHAT ACENTESİ FAALİYETTE

İlimizin tarihi kültürel, doğal ve kentsel mekânlarda oluşturulan görsellerle Bakanlığımız tanıtım portalı aracılığı ile internet üzerinden hedef kitleye ulaşma çalışmaları yapılmaktadır. İlimizde 3 yıldızlı hizmet veren bir otel, 3 yıldızlı yatırım belgesi deneme safhasında hizmet veren bir otel ve 4 yıldızlı yatırım belgeli inşaatı devam eden bir otel mevcuttur. Yine ilimizde turizm belgeli 5 adet seyahat acentesi faaliyet göstermektedir. İlimize gelen yerli ve yabancı ziyaretçi sayısı 75 bin 141'dir”dedi.”

TANITIM ÇALIŞMALARI YAPILIYOR

Turizmin ülke ekonomisine büyük faydası olduğunu ifade eden Vali Ali Kolat ise, Kırıkkale'nin turizm potansiyeli bir il olduğunu söyleyerek, tanıtım noktasında sıkıntı yaşandığını belirtti. Bu sıkıntının giderilmesi için çeşitli çalışmalar yaptıklarını sözlerine ekleyen Vali Kolat, çalışmaların tamamlanmasının ardından Kırıkkale'ye gelen turist sayısında artış olacağına inandığını belirtti. Vali Kolat şöyle devam etti; Turizm yapısı olarak çok değişik alanlarda imkânlara sahibiz. Yeni bir şehiriz. MKE'nin kurulması ile gelişim göstermişiz. Bu bakımından MKE'nin Ankara'da bulunan müzesi gibi bir müzemiz olabilir. Silah müzemizin yanında ülkemizin savunma sanayini gösteren bir açık Havva müzemiz olabilir. Bir de ilimizin tanıtımı için hepimizin turizm elçisi olmamız gerekiyor.

GEÇEN YIL 75 BİN TURİST GELDİ

Öğrencilerimiz ilimizin tarihi ve kültürel bölgelerine geziler düzenleyerek buralar hakkında bilgi sahibi olup gelen misafirlere tanıtabilmeli. Geçen yıl ilimize gelen turist sayısı 75 bin civarında bunu daha üst seviyelere çıkartabiliriz. İlçelerimizde tarihi dokumuza uygun bölgeler var. Örneğin Keskin'de sulu mağaramız ve tarihi konaklarımız var. Bu konakların birini restore ederek kütüphaneye çevirdik.”  

TURİZM YATIRIMCISI EKMEK YER

Kırıkkale'nin bir değişim içerisinde olduğunu belirten Vali Kolat, Kırıkkale kabuk değiştiriyor. TANAP ilimizden geçiyor, hızlı tren çalışmaları sürüyor, ayrıca Yeşilvadi projemiz sekteye uğramadan devam ediyor. Esasen Yeşilvadi projesini amacı Ankaralı vatandaşlarımızı ilimize çekmek. Tarihi ve kültürel geziler için gelmelerini sağlamak. Bununla beraber ekonomik kazanımlar elde etmek. Bu anlamda iyi bir turizm yatırımcısı ilerde çok iyi ekmek yer.”

GÖSTERİLER DÜZENLENDİ

Programın konuşma bölümünün ardından ilimizi turizm bölgelerini tanıtıcı bir slayt gösterimi yapıldı. Arkasından Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerin tarafından müzik dinletisi yapıldı. Öğrenciler seslendirdikleri hareketli parçalarla salonu coşturdu. İpekhan Otel Aşçısı tarafından waffle yapımı anlatıldı. Yapılan waffle Vali Ali Kolat'a ikram edildi. Daha sonra Yaylacık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından zeybek ve kaşık oyunları gösterisi yapıldı.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı