Tahta Kılıçlara büyük ilgi

Tahta Kılıçlara büyük ilgi

KÜLTÜR MERKEZİNDE TİYATRO RÜZGÂRI

Tahta Kılıçlara büyük ilgi

Kiremit Sanat Grubun sunduğu Piri Türkistan Ahmet Yesevi ve talebeleri olan Anadolu Alperenlerinin Anadolu´ya çaldığı kutlu mayanın anlatıldığı "Tahta Kılıçlılar" konulu tiyatro oyunu sergilendi.

İLGİ TOPLADI

Kırıkkale Türk Eğitim- Sen tarafından düzenlenen etkinlik büyük beğeni topladı. Kırıkkale Türk Eğitim -Sen Başkanı Yücel Karabacak yaptığı açıklamada ?´Anadolu´nun Türk İslam nuru ile şereflenmesinde emeği geçen gönül dostlarının anıldığı anlamlı gecede Hoca Ahmet Yesevi ve Horasan Erleri dualarla oyunda yâd edildi? dedi.

DEVAM EDECEK

Karabacak, ?Sendikamız aynı zamanda Kültür sendikacılığı da yapmaktadır. Yıl içerisindeki faaliyetlerimiz programlarımızda olan tiyatroyu, Kırıkkale Kültür Merkezinde üyelerimiz ile Kırıkkale tiyatro severlerle ?´Tahta Kılıçlılar´´ oyunuyla buluşturduk. Çok sayıda izleyicinin katılımları bizi memnun etti. Yönetmen ve tiyatroda rol alan Halil Kaplan. Ethem Arslan,-Alper Yıldırım,-Mustafa Aksoy´a üstün başarılarından dolayı teşekkür ediyorum.?diye konuştu.

TEŞEKKÜR ETTİ

Kültürel faaliyetlere her zaman büyük önem verdiklerini söyleyen Karabacak, ?Oyuncuları gösterdikleri performans sebebi ile tebrik ediyorum. Oyuna gelerek salonu dolduran hemşerilerimize ve öğrenci kardeşlerimize ayrıca teşekkür ediyorum. Biz bu tür kültürel faaliyetlere önemini biliyoruz. Özellikle de günümüzün teknolojik gelişmeleri arasında neredeyse unutulmaya yüz tutan tiyatro sanatının Kırıkkale´de böyle büyük bir ilgi görmesi bizim için gurur kaynağıdır. Tiyatro bir kültürdür. Biz de bu kültürü Kırıkkale´de yapacağımız faaliyetler ile yaşatmak istiyoruz. İnşallah ilerleyen dönemlerde de bu tarz kültür faaliyetlerimiz olacak.? diye konuştu.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı