Taekwando sporu gelişecek

Taekwando sporu gelişecek

Kırıkkale Tekvando il Temsilciği ve Kırıkkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından önümüzdeki günlerde tekvando festivali düzenlenecek.

Festival 19-20 Eylül 2014 yılında yapılacak. Festivale 500 sporcu katılacak. Kırıkkale yanında Niğde, Aksaray, Kırşehir, Çorum, Yozgat, Kastamonu, Kayseri, Ankara, Antalya, Konya, Karaman, Adana, Samsun, Sakarya, Siirt, Diyarbakır, İstanbul, İzmir ve Aydın illerinden sporcular katılacak. Müsabakalar 17 Ağustos Kapalı Spor Salonunda başlayacak. Final ise Cumhuriyet Meydanı’nda muhteşem bir şekilde sona erecek. 

500 KİŞİ KATILACAK

Festival hakkında açıklama yapan Tekvando Kırıkkale Temsilcisi Hüseyin Öztürk, Kırıkkale’yi tekvandonun merkezi konumuna getireceklerini söyledi. Gerçekleşecek festivalin Kırıkkale’de ilk defa gerçekleşeceğini açıklayan Öztürk, festivale 2 bin 500 sporcunun müracaat ettiğini, imkânlar dâhilinde 500 kişiyi misafir edeceklerini açıkladı. 

GEREKLİ BİR SPOR

Tekvando sporunun Türk İslam kültürüne ve yaşayışına en uygun, ahlak ve fazilete ulaşmak için düşünce ile davranış biçimi olduğunu belirten Öztürk, “Tekvando günümüzde yozlaşan insan ilişkilerine çeki düzen vererek yeni yetişen gençlerimizin Türk İslam geleneklerine göre yetişmesi kendini programlayan yaşadığı topluma faydalı büyüğüne saygılı küçüğüne sevgili vatanını seven ülke menfaatlerini her şeyin önünde tutan bir gençliğin yetiştirilmesi için gerekli bir spor dallarından biridir” dedi.

1968 YILINDA BAŞLADI

Kırıkkale’de tekvando 1968 yılında başladığını açıklayan Öztürk, ”Spor ilimize Koreli Antrenör Mr. Kim tarafından çalıştırılan başta Şeref Taşkın olmak üzere arkadaşları tarafından şehrimize getirilerek çalışmalara başlanıldı. Kurumsal anlamda Türk Metal Sendikası bünyesinde bu sporu Kırıkkale gençliğine sevdirmeye ve öğrenci yetiştirmeye başladılar. Uzun yıllar faaliyet gösteren spor okulları gerek yatırım eksikliği gerekse antrenörlerin kendini yenilememesi ve bilhassa yanlış yönetimler nedeniyle birçoğu kapanmıştır. Şu anda faaliyet gösteren 3 tane okul bulunmasına rağmen sporcu sayısı ve başarı grafiği düşmüştür” diye konuştu.

TEKVANDO ŞEHRİ KIRIKKALE

Konuşmasına devam eden Öztürk, “Türkiye `de futboldan sonra en çok lisanlı sporcuya sahip olan tekvando, Türk sporunun lokomotifi halindedir. Birçok ilden önce bu lokomotifin en öndeki vagonlarından biri olan ilimiz ne yazık ki 81 il içerisinde en son sıralarındadır. Tekvando şehri Kırıkkale Projesi 10 yıl olup kısa, orta ve uzun vadede 3 etaptan oluşmaktadır. Projede 9-16 yaş arası gençlerimiz değerlendirilecektir. Sporcu temini Milli Eğitim Bakanlığı`na bağlı özel ve devlet okullarından temin edilecek başta gençlik hizmetleri ve il spor müdürlüğü tesisleri olmak üzere okul spor salonlarında federasyonca onaylanmış antrenörler tarafından ücretsiz olarak eğitilecektir. Bu kapsamda Halk Eğitim Müdürlüğü modüllerinden faydalanılacaktır. Yetiştirilen sporcular ulusal ve uluslararası kortlara hazırlanılarak Kırıkkale’nin marka tanıtımı için öncü olacaklardır.

Proje kapsamı içerisinde geleneksel olarak düzenlenecek olan ulusal tekvando festivali orta vadede uluslararası festivale dönüştürülecektir” şeklinde konuştu. 

DESTEKLERİMİZ DEVAM EDECEK

Tekvando şehri Kırıkkale olması için ellerinden gelen bütün çabayı göstereceklerini açıklayan Rıfat Ünlü, “Kırıkkale’de ilk defa yapılacak Tekvando Festivalinin bütün hazırlıkları tamamlandı. Şu anda misafirlerimizi bekliyoruz. Onların gelmesiyle birlikte festival coşkusu yaşanacak.” dedi. 



1

Fen Lisesi Birinci Oldu

2

Kırıkkalegücü Seriye Bağladı

3

Avrupa Spor Haftası” Kırıkkale’de kutlandı

4

3. Lig Basketbol maçları başlıyor

5

Kırıkkalespor Salih Eken’e Emanet

6

Şeytanın bacağını kırdık 3-0

7

İLK YARI ANALİZİ