Tabiat Parkı misafir bekliyor

Tabiat Parkı misafir bekliyor

KARAAHMETLİ KIZILIRMAK HAVZASINDA YAPILAN SAYFİYE ALANI PİKNİKÇİLER İÇİN BULUNMAZ BİR MEKÂN

KARAAHMETLİ KIZILIRMAK HAVZASINDA YAPILAN SAYFİYE ALANI PİKNİKÇİLER İÇİN BULUNMAZ BİR MEKÂN

Tabiat Parkı misafir bekliyor

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Neslihan Akdemir, 107 hektar alana kurulmuş olan Karaahmetli Tabiat Parkı´nın misafirlerini beklediğini söyledi.

KIZILIRMAK´IN EN GÜZEL ALANLARINDAN BİRİ

Akdemir, Tabiat Parkı´nda yaptığı açıklamada, parkın Kızılırmak Nehri üzerinde Kapulukaya Barajı´nın beslenme alanı içerisinde yer aldığını söyledi. Akdemir, Parkın yüzde 95´inin step, yüzde 3´nün tarım alanı ve yüzde 2´sinin ağaçlandırma sahasından oluştuğunu anlattı. Kapulukaya Baraj Gölü Nesli tehlike altında Su samurunun yaşam alanıdır. Tabiat Parkı, yüzey şekilleri, derin vadileri, orman yapısı ve özellikle baraj gölünün sağladığı su görselliği ile rekreasyonel faaliyetler için oldukça uygun koşullar sağlamaktadır.

UYGUN KOŞULLAR SAĞLIYOR

"Parkta 7 endemik bitki türü var. Toplam 63 kuş türü var. Baraj da ise 13 balık, 12 sürüngen ve 15 memeli hayvan türü yaşıyor. Barajda türü tehlike altında bulunan su samuru da yaşıyor. Parkımız yüzey şekilleri, derin vadiler, orman yapısı, su görselliği rekreasyon faaliyetleri için oldukça uygun koşullar sağlıyor.

10 BİN ADET FİDAN DİKİMİ

?Karaahmetli Tabiat Parkında Giriş Kontrol Ünitesi, Otopark Alanı, Spor Alanı, mescit,37 adet kamelya, 100 adet piknik masası, 1 adet tuvalet, 5 adet çeşme, 4 adet çocuk oyun alanı, 2 adet su deposu, 61 adet Aydınlatma elemanı, 2 adet yağmur barınağı, manzara seyir terası bulunmaktadır. Aynı zamanda 200 m kilit parke yol ile 2 km doğal taşlı yol bulunmaktadır. Günübirlik kullanım alanlarında 3000 adet boylu fidan ve 2500 adet süs bitkisi dikilmiştir. Kırıkkale Orman İşletme Müdürlüğü ile yapılan protokol kapsamında sahaya 10.000 adet fidan dikilmiştir.?

6 BİN 178 KİŞİ ZİYARET ETTİ

?2003-2016 yılları arasında park toplam 2 milyon 600 bin liraya mal oldu. 2016 yılında toplam 6 bin 178 kişi ziyaret etti. Bu sayıyı artırmak için çalışmalarımız devam ediyor. Burası Orta Anadolu´nun en güzel yerlerinden birisi. Elimizden gelen çabayı sarf ederek bugünkü konumuna getirdik. Şehrin stresini, yoğunluğunu atmak isteyen vatandaşlarımızı bekliyoruz? dedi. Konuşmaların ardından Akdemir, gazetecilere Tabiat Parkını gezdirdi. Program yemekle birlikte son buldu.



1

Her şey Kırıkkale için

2

Saran´dan 23 Nisan kutlaması

3

Sevgi Çocuklarıyla Konya Gezisi

4

AGD, dedelerini unutmadı

5

Kahraman Mehmetçiğin her zaman yanındayız

6

MYO Öğrencilerine ev sahipliği yaptık

7

Toprakları yok, üretim hakları yok