SYDV, yardıma koşuyor

SYDV, yardıma koşuyor

Balışeyh ilçesi Kaymakamı Tekin Erdemir, evleri selde zarar gören ve kışı yeni evlerinde geçiren Turgut ailesini ziyaret ederek, evin eksik olan mutfağının da yapılacağını söyledi.

ÇALIŞMALARA DEVAM EDECEĞİZ
Kaymakam Erdemir, beraberinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürü Ali Osman Özsoy ile birlikte kendisine yıl içinde çeşitli yardımlar yapılan 4 çocuk annesi Zeynep Turgut`un evini ziyaret etti. Aileyi yeni bir eve kavuşturduklarını ve ailenin soğuk kış günlerini yeni yapılan sıcak yuvalarında geçirdiğini söyleyen Erdemir, "İlçemizde SYDV çalışmaları kapsamında vatandaşlarımızın çok farklı ihtiyaçlarını giderdik gidermeye de devam ediyoruz. Bu ailemizin durumu da oldukça sıkıntılıydı. Belediyenin arsa işlemlerinde göstermiş olduğu kolaylık, ailenin katkısı ve Kaymakamlık olarak desteklerimizle ailemiz yeni 3+1 eve kavuşmuş oldu. Aileye yönelik ihtiyaçları giderme noktasında imkânlarımızı aynı şekilde sürdürmeye devam edeceğiz Kaymakam Erdemir`in ev ziyaretinde evin odalarını ve mutfağını gezdiren anne Turgut, Erdemir`den mutfağının yapılmasını istedi. Kaymakam Erdemir de, mutfak tezgâhının da yapılacağı sözünü verdi.
 
HARABE OLAN EVDEN KURTARDILAR
Yeni evine kavuşan anne Zeynep Turgut (30) çok mutlu olduğunu belirten, Anne Turgut, "Eşim çobanlık ve ara işlerinde çalışarak evin geçimini sağlamaya çalışıyor. Eski oturduğumuz evimizi defalarca sel bastı. Allah`a çok şükür Kaymakamlık sayesinde yeni bir eve kavuştuk. Eski evimizde Yağan yağmurlar nedeniyle banyosu ve mutfağı yıkıldı ve evimizi sel bastı. İmkanımız da yoktu ev yaptırmaya. Evimiz oturulamaz hale gelmişti. Eşimle ne yapacağımızı şaşırmıştık. Kaymakamımızın makamına giderek durumumu arz ettim. O da bana yardımcı olacağını söyledi. Kaymakam bey ve beraberindeki kişiler evime gelerek eşim ve 4 çocuğumla birlikte ailemize sahip çıktı bizi harabe olan evden kurtardılar" diye konuştu.
 
GEREKLİ DESTEK YAPILACAK
Kaymakam Erdemir, daha sonra aynı mahallede kendilerine vakıftan yardımcı oldukları Narin ve Demirel ailelerini de ziyaret etti. Erdemir, evin çatısı tamamen değiştirilen ve oğlu ile birlikte kalan Şefika Narin`e (70) daha önce verilen bin 500 liraya ilave olarak 500 lira daha destek verileceğini, evi inşaat aşamasında olan 3 kız babası Ercan Demirel`e de gerekli desteğin yapılacağını söyledi. Kaymakam Erdemir, SYDV çalışmalarının yıl boyunca devam ettiğini, 2012 yılı içinde yapılması düşünülen ve projelendirilen 9 ev yapımı projesinin de hazırlanarak gerekli onay için ilgili yerlere gönderdiklerini belirtti.
 
 


1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ