Suya hasrette final!

Suya hasrette final!

SULAKYURT VE ÇEVRESİNDE 96 BİN DEKAR ZİRAİ ALANI SULAYACAK BARAJ ÇALIŞMASINDA SONA YAKLAŞILDI

SULAKYURT VE ÇEVRESİNDE 96 BİN DEKAR ZİRAİ ALANI SULAYACAK BARAJ ÇALIŞMASINDA SONA YAKLAŞILDI

Suya hasrette final!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ve sulu tarıma geçilmesi ile birlikte çiftçimizin yüzünü güldürecek olan dev proje Hamzalı Sulaması inşaatında çalışmalar bütün hızıyla sürüyor.  Yaklaşık 96 bin dekar zirai alana su sağlayacak projede yüzde 81 fiziki gerçekleşmeye ulaşıldı ve projenin 33 bin dekarlık kısmı sulamaya açıldı.

62 MİLYON LİRA İLAVE GELİR ARTIŞI SAĞLANACAK

Tamamının hizmete alınması ile bölge çiftçisine yaklaşık 62 milyon lira ilave gelir artışı sağlayacak projenin, 2016 yılı öncesi 15 bin dekarlık kısmı hizmete alınmıştı. 2016 yılında ise hizmete alınan alanlar ile birlikte sulanan arazi miktarı 33 bin dekara ulaştı. Geriye kalan yaklaşık 63 bin dekarlık kısmın ise 2017 yılı içerisinde yapılacak çalışmalar ile tamamlanması ve hizmete alınması hedefleniyor.

ÜRÜN ÇEŞİTLİLİĞİ ARTACAK VE ALTERNATİF ÜRÜNLER EKİLEBİLECEK

Kızılırmak Hamzalı Sulamasının tamamlanması ile toprak ve su kaynaklarının değerlendirilmesi adına ciddi mesafe kat edileceğinin altını çizen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise ?Bu projenin tamamlanması ile bölgede suyla buluşan alan miktarında önemli bir artış olacak. Arazilerin sulanması ile özellikle çeltik üretiminde yörede 6 kat artış olacak. Ayrıca sulamayla birlikte ürün çeşitliliği artacak ve alternatif ürünler ekilebilecek? değerlendirmesinde bulundu.

95 BİN KİŞİLİK ZİRAİ İSTİHDAM HEDEFLENİYOR

Bölgede ziraatın suyla buluşması ile çiftçilerin gelirinde en az altı kat artış sağlanacağını vurgulayan Prof. Dr. Veysel Eroğlu ?Yılda yaklaşık 62 milyon TL zirai gelir artışı ve 95 bin kişilik zirai istihdamın hedeflendiği bu projeyi, bu yıl içinde tamamlamayı hedefliyoruz? açıklamasını yaptı.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü