Süt içtiler, kuru üzüm yediler hastanelik oldular

Süt içtiler, kuru üzüm yediler hastanelik oldular

YİNE BİR "OKUL SÜTÜ" VAKASI!

Süt içtiler, kuru üzüm yediler hastanelik oldular

Okulda süt içip kuru üzüm Yiyen minik öğrenciler zehirlendikleri iddiası ile hastanelere kaldırıldı. İlk etapta 38 öğrencinin tedavileri yapılırken evlerine gönderilen öğrencilerden de bazıları rahatsızlandı.

SÜT VE KURU ÜZÜM YEDİLER

Mustafa Özbek İlkokulu´nda sabah saat 11.30 sıralarında dağıtılan kuru üzümü yedikten sonra sütlerini içen öğrencilerden 40´ı karın ağrısı şikâyeti üzerine hastaneye kaldırıldı. KÜ Tıp Fakültesi ve Yüksek İhtisas Hastanesine ambulanslarla ve ailelerin kendi imkânlarıyla kaldırılan çocuklara serum tedavisi uygulandı. Öğrencilerin büyük bölümü evlerine gönderildi.

KARIN AĞRISI VE KUSMA NEDENİYLE

Yedikleri üzümle birlikte içtikleri süt sonrası rahatsızlanan öğrenciler Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ve Yüksek İhtisas Hastanesinde tedavileri devam ederken evlerinde rahatsızlanan bazı öğrencilerde aileleri tarafından hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Çocuklarının durumlarını öğrenen aileleri, hastaneye gelerek bilgi almaya çalışırken bazılarının sağlık görevlileri ve okul idarecileri ile tartıştıkları gözlendi.

VELİLER HASTANELERE KOŞTU

Öğrenci velisi Mesut Erkeç, "Okulda çocuklara kuru üzüm ve süt dağıtımı yapılmış. Durumu duyunca okula koştuk. Biz okul yönetimi ve eğitimcilere güvenmeyeceksek, kime güveneceğiz. Biz çocukları okula niye gönderiyoruz. Daha sağlıklı besinler verebilirler" diyerek tepkilerini dile getirdi.

SAĞLIK İL MÜDÜRÜ UZUN, AÇIKLAMA YAPTI

Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, çocukların durumunun iyi olduğunu, kısa süren tedavi sonrası taburcu edildiklerini belirterek, olayla ilgili inceleme yaptıklarını söyledi.



1

Kırıkkale'de Silahlı Kavga: 4 Yaralı

2

Kırıkkale'li Kaymakam Evinde Ölü Bulundu

3

Uyuşturucu Operasyonunda 3 Kişi Tutuklandı

4

Aranan Dolandırıcı Yakalandı

5

Silahlı Kavgada 3 Kişi Yaralandı

6

404 adet Sentetik Ecza ele geçirildi

7

Terminaldeki Silahlı Kavgada 8 Tutuklama