Süt iç, sağlıklı yaşa

Süt iç, sağlıklı yaşa

ÜÇ BAKANLIĞIN ORTAKLAŞA PROJESİ

Süt iç, sağlıklı yaşa

Milli Eğitim, Gıda, Tarım ve Hayvancılık ve Sağlık Bakanlığı tarafından ortaklaşa yürütülen "Okul Sütü Programı" kapsamında Yavuz Selim İlköğretim Okulunda öğrencilere süt dağıtımı yapıldı. Vali Ali Kolat öğrencilerle birlikte süt içti.

YAKLAŞIK 20 BİN ÖĞRENCİ SÜT İÇİYOR

Yavuz Selim İlkokulunda gerçekleştirilen dağıtım töreninde konuşan Vali Ali Kolat, il genelindeki ilk ve anaokullarında haftanın üç günü öğrencilere okul sütü dağıtımı yapıldığını söyledi.  Çocukların yetişme çağlarında sütün önemli bir gıda maddesi olduğuna dikkat çeken Kolat, "İlimizde de 20 bine yakın öğrencimiz süt dağıtımından yararlanmaktadır. Çocuklarımızın sağlıklı beslenmesi açısından bu güzel bir uygulama. Çok da kabul gördü? dedi.

ÜÇ BAKANLIĞIN ORTAKLAŞA PROJESİ

Kolat projenin üç bakanlığın ortaklaşa yürüttüğü bir proje olduğunu belirterek ?Biliyorsunuz Tarım Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı´nın müşterek yürüttüğü süt projesi çerçevesince Anaokulu, Anasınıfı ve İlköğretim Okullarına haftada 3 gün süt dağıtımını bu yıl da başlatmış olduk. 20 bin öğrencimiz bu sütten istifade etmektedir. Bu güzel bir uygulama, gerçekten de çocuklarımızın sağlıklı beslenmesi açısından süt çok önemli. Bizde burada bu devam eden uygulamayı tekrar ikinci yarıyılda da başlatmış oluyoruz. Bu sayede daha güçlü oluyoruz? şeklinde konuştu

SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN SÜT İÇİN

İl Milli Müdürü İsmail Çetin ise söz konusu sütlerin sağlıklı bir şekilde depolanması konusunda gerekli tüm tedbirlerin alındığını, toplam 126 okulda 16 bin 828 öğrenciye haftanın üç günü süt dağıtımı yaptıklarını açıkladı. Çetin, etkinliğin, çocukların ve gençlerin sağlıklı yetişip sağlıklı bir hayat sürmeleri ve bunu alışkanlık haline getirmeleri, ayrıca doğumdan itibaren alınan ilk besin olan süt, başta gelişme çağındaki çocuklara, hamilelere, emzirenlere ve yaşlılara olmak üzere 7´den 70´e herkesin vücudu için gerekli olan bütün besinleri dengeli olarak içinde bulunduran vazgeçilmez bir besin kaynağı olduğundan ve süt tüketimini arttırarak herkese örnek olmak için düzenlendiği belirtti.

KOLAT VE BERABERİNDEKİLER SÜT İÇTİ

Konuşmanın ardından Kolat, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş, öğrencilere süt dağıtıp Öğrenciler dağıtılan sütlerden alabilmek için birbirleriyle yarıştı. Sütlerini alan öğrencilerle birlikte programa katılan Vali Kolat ve beraberindekilerde okul sütünden içti.



1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!