Susuz ve elektriksiz evde 5 yıl

Susuz ve elektriksiz evde 5 yıl

Kırıkkale'de, 5 yıldır elektriksiz ve susuz bir evde yaşayan 4 kişilik aile, günlerini umutsuzluk içerisinde geçiriyor. Geceleri mum ışığı ile geçiren aile, gündüzleri de su bulabilmek için kuyu kazıyor.

ELEKTRİK VE SUYA KAVUŞMAK İSTİYORLAR

5 yıl önce Kırıkkale’nin Ahili Köyüne kıt imkanlarla bir ev yaparak yerleşen Haşim Varlı (71) ve ailesi, günlerini elektriksiz ve susuz geçiriyor. Geceleri elektrikleri olmadığı için ışık yüzü göremeyen talihsiz aile, televizyon izlemeye de hasret kalmış. Aile, dereden bidonlarla getirdikleri taşıma suyu ile ihtiyaçlarını karşılarken, aydınlatmayı da kolilerle aldıkları mumlarla sağlıyor. Maddi yardım beklentileri olmayan ailenin tek isteği ise elektriğe ve suya kavuşmak.

 

BİR ÖMÜR BURADA GEÇİYOR

Eşi Hürü (60), çocukları Ramazan (21) ve Saliha (19) ile yaklaşık 5 yıl önce Ahili Köyüne gelerek yaptıkları eve yerleştiklerini ifade eden Baba Haşim Varlı, oturdukları evin ruhsatının olmadığını, bu yüzden de elektrik ve su abonesi açtıramadığını söyledi. Elektriksiz ve susuz bir evde yaşadığı için çocuklarından utanır hale geldiğini dile getiren Baba Varlı, “Çocuklarım rahatsız, burada iyice rahatsızlandılar. Televizyon izleyemiyoruz, buzdolabı kullanamıyoruz, bir ömür burada böyle geçiyor” dedi.

 

BİR AİLE DRAMI

Omzuna astığı heybeyle her gün birkaç kez taşıma suyu getiren evin oğlu Ramazan Varlı ise su bulabilmek için kuyu kazıyor. İlk kuyudan su bulamayan Ramazan Varlı, şimdi 2. bir kuyuda çökme tehlikesine karşın su bulabilmek için çalışıyor. Ramazan’ın tek amacı ise doya doya su içip banyo yapabilmek. İnsan gibi yaşamak istediklerini dile getiren evin kızı Saliha ise bir an önce kendilerine uzatılacak yardım eli ile elektrik ve suya kavuşmayı hayal ettiklerini ifade ediyor.Varlı ailesinin bahçe komşusu olan Turgut Erduran da, ailenin durumunun içler acısı olduğunu belirterek, ilgililere seslendi. Erduran, “Avrupa Birliğine girmeye çalışıyoruz ama önce bu insanların yaşam şartlarını düzeltelim. Bu insanları arkamıza alalım ki, bir yerlere adım atarken daha güçlü olalım. Bu insanlar bizim kanayan yaramız. Tek isteğimiz, ilgililerin bu aileye elektrik ve su almaları için yardım etmeleridir” dedi.



1

Kırıkkale'de Silahlı Kavga: 4 Yaralı

2

Kırıkkale'li Kaymakam Evinde Ölü Bulundu

3

Uyuşturucu Operasyonunda 3 Kişi Tutuklandı

4

Aranan Dolandırıcı Yakalandı

5

Silahlı Kavgada 3 Kişi Yaralandı

6

404 adet Sentetik Ecza ele geçirildi

7

Terminaldeki Silahlı Kavgada 8 Tutuklama