Susmayacağız, yılmayacağız, direneceğiz, biz kazanacağız

Susmayacağız, yılmayacağız, direneceğiz, biz kazanacağız

KIRIKKALE KADIN PLATFORMU ÜYESİ KADINLAR KADINLARA YÖNELİK ŞİDDETİ PROTESTO ETTİLER

KIRIKKALE KADIN PLATFORMU ÜYESİ KADINLAR KADINLARA YÖNELİK ŞİDDETİ PROTESTO ETTİLER

Susmayacağız, yılmayacağız, direneceğiz, biz kazanacağız

Kırıkkale Kadın Platformu, kadınlara yönelik şiddeti protesto etti. Cumhuriyet Meydanında toplanan platform üyeleri adına açıklama yapan KESK Kadın Meclisi Üyesi, Eğitim Sen Şube Sekreteri Ayşe Avcı Türkiye´de her gün onlarca kadının öldürüldüğünü, tehdit edildiğini, şiddete maruz kaldığını ancak buna kimsenin ´dur´ demediğini söyledi. Avcı ?Susmayacağız, yılmayacağız, direneceğiz ve biz kazanacağız!? dedi.

DARBELERE SAVAŞA, ŞİDDETE KARŞI BİZ KAZANACAĞIZ

Cumhuriyet Meydanına ellerinde ?Darbelere, savaşa, güvencesizliğe ve şiddete karşı biz kazanacağız!? şeklinde ibarelerin yazılı olduğu pankart ve kadına karşı şiddeti protesto eden dövizler ve Türk Bayraklarıyla gelen platform üyesi kadınlara erkeklerde destek verdi. Emekliler Derneği, KESK, CHP Kadın Kolları, Emekli Sen ve Alevi Kültür Derneği üyelerinin katıldığı protesto eyleminde ilk olarak CHP Kadın Kolları Başkanı Güllü Aykut basın açıklamasını okudu. Aykut ?Biz kadınlar yıllardır kadına yönelik şiddetin münferit değil sistematik olduğunu ve kaynağını erkek egemen sistemden aldığını söylüyoruz. Gerçek adaletin erkek yargının insafına terk edilmeden kadınların dayanışmasıyla sağlanabileceğini çok iyi biliyoruz? dedi. Aykut kadına şiddete hayır dediklerini söyledi.

25 KASIM ŞİDDETE DİRENEN KADINLARIN İSYANIDIR

Bu yıl 25 Kasım´ı faşizmin gölgesinde karşılandığını ileri süren Eğitim Sen Şube Sekreteri Ayşe Avcı ise platform adına ortak basın açıklamasını okudu. Avcı, ?Darbelerin iç içe geçtiği, içeride ve dışarıda kirli savaş politikalarının yürürlükte olduğu, OHAL ve KHK´larla her türlü hukuksuzluğun ve keyfiliğin dayatıldığı, cinsiyet eşitsizliğinin derinleştiği, taciz ve tecavüzün artmakla beraber yasal kılıflarla meşrulaştırılmaya çalışıldığı bir süreçte erkek-devlet şiddetiyle hayatlarımız üzerinde cinsiyetçi bir abluka kurulmak isteniyor. Darbe fırsatçılığıyla iş güvencemiz yok edilmek isteniyor. KHK´lerle haksız, hukuksuz ve keyfi bir biçimde açığa alınıyoruz, ihraçlarla işimize son veriliyor. Esnek-kuralsız ve güvencesiz çalışma kadın emeğine dayandırılarak yaygınlaştırılmak isteniyor. Darbe fırsatçılığıyla kadın örgütlülüğü, kadın kurumsallaşması ve kazanımları yok edilmek isteniyor? dedi.

10 AYDA YÜZLERCE KADIN ERKEKLER TARAFINDAN KATLEDİLDİ

Basın açıklamasının devamında şu ifadelere yer verildi: ?2016 yılının ilk on ayında en az yüzlerce kadın erkekler tarafından katledildi. AKP hükümeti kadına yönelik şiddetle mücadele etmek bir yana, şiddete uğrayan kadınlarla dayanışma içinde olan ve şiddetle mücadele eden onlarca kadın derneğinin kapısı mühürleniyor. Haksız tahrik indirimleriyle, tecavüzü tıbbi patolojiye indirgeyen hadım yasalarıyla, yakın zamanda ise bir utanç belgesine imza atarak cinsel istismarı aklayan, tecavüzü ve çocuk evliliklerin meşrulaştırılmak istendiği yasa önergesiyle kadın düşmanlığına hız kesmeden devam ediyor. Hükümet temsilcilerinin hemen her gün kadını aşağılayan yeni söylemleri kadına yönelik şiddeti arttırıyor.

Erkek şiddeti ideolojiktir ve kaynağını erkek egemen anlayıştan, gücünü erkek egemen siyasetten alır. Biz kadınlar, cinsel istismarı aklayan yasa tasarısına engel olduğumuz gibi erkek yargının, erkek siyasetin ve erkek egemen anlayışın hayatlarımızı karartmasına izin vermeyeceğiz. Darbeyle mücadele adı altında toplumsal muhalefete yönelik susturma, korkuya esir edilme, biat ettirme politikalarına, Kamunun piyasacı, tekçi, mezhepçi ve cinsiyetçi biçimde iş güvencemizin ortadan kaldırılmasına Esnek, kuralsız ve güvencesiz çalışmanın dayanağı yapılan kadın emeğinin sömürülmesine, Eğitim alanı başta olmak üzere, kamusal alanın tamamında geliştirilen muhafazakâr ve anti laik uygulamalara, Haksız tahrik indirimlerine, rıza yaşını düşürecek, tecavüzü meşrulaştırılacak yasa tasarılarına, tacizi, tecavüzü ve kadın cinayetlerini meşrulaştıran erkek yargıya, Hayatımızı zapt-u rapt altına almak isteyen OHAL´e ve KHK´lere karşı; İfade özgürlüğümüze, örgütlenme özgürlüğümüze ve sokaklara sahip çıkıyoruz!? İşimize, geleceğimize ve kazanımlarımıza sahip çıkıyoruz! Susmayacağız, Yılmayacağız, Direneceğiz ve Biz Kazanacağız!?

VALİLİK OLASI BİR OLUMSUZLUĞA KARŞI ÖNLEM ALDI

Kadınların Cumhuriyet Meydanındaki basın açıklaması eylemi ile ilgili valilik olası bir olumsuzluğa karşı önlem aldı. Cumhuriyet Meydanındaki basın açıklaması süresince Sağlık İl Müdürlüğüne ait bir ambulans bekletildi. Yaklaşık 200 kişinin katıldığı basın açıklaması karınlardın sloganları eşliğinde sona erdi.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız