Süslü kadınlar pedal çevirecek

Süslü kadınlar pedal çevirecek

Süslü Kadınlar Grubu "Dünya Otomobilsiz Kentler Günü" kapsamında 19 Eylül Pazar günü Türkiye’nin birçok yerinde eş zamanlı olarak pedal çevirecek.

Süslü Kadınlar Grubu "Dünya Otomobilsiz Kentler Günü" kapsamında 19 Eylül Pazar günü Türkiye’nin birçok yerinde eş zamanlı olarak pedal çevirecek.

KADINLAR SOKAĞA ÇIKARSA DÜNYA DEĞİŞİR

Kırıkkale’de Süslü Kadınlar Grubu, Türkiye’nin birçok yerinde eş zamanlı olarak “Dünya Otomobilsiz Kentler Günü” kapsamında bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla bisiklet turu düzenleyecek.  Kırıkkale’de 2017 yılında Münevver Nazan Seven’in girişimleriyle ilk kez yapılan etkinliğin, bu yıl yaklaşık 150 şehirde, 30 ülkede eş zamanlı olarak düzenlenmesi amaçlanıyor. Etkinlik sadece Türkiye’de değil, uluslararası platformlarda da tanınıyor.

ETKİNLİKLER 19 EYLÜL’DE BAŞLIYOR

Etkinlik hakkında gazetemiz Manşet’e bilgi veren Münevver Nazan Seven, “Bisiklete herkesin binebildiğini, süslü püslü bindiğini göstermek ve daha çok kadın bisikletçinin dilediği kıyafetle yollarda olmasını gönüllü olarak sağlamak. Amacı daha çok kadını bisiklet sürmeye özendirmek ve aynı zamanda bisiklet kullanıcıları için güvenli bisikletli ulaşım altyapısı temin etmektir. Kırıkkale’de 19 Eylül günü yapılacak olan tur Cumhuriyet Meydanı’nda 17.00’te başlayacak.” dedi.

BİSİKLETE BİNEN KADINLARIN DİKKATİNİ ÇEKTİ

Seven, Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’nun, 2013 yılında İzmir’de başlatıldığını söyleyerek, “9 yıl içerisinde büyüyen bu etkinlik önce Türkiye’de daha sonra dünyada diğer şehirlerde bisiklete binen kadınların da dikkatini çekmiştir. Turumuz bu yıl yaklaşık 150 şehirde, yaklaşık 30 ülkede eş zamanlı olarak yine bağımsız gönüllü kadınlar tarafından yapılıyor, gururluyuz”

KADINLARIN SORUMLULUK ALMASINI İSTİYORUZ

Ortak dilek ve istekleri hakkında açıklamalarda bulunan Nazan Seven, “Kadın ve erkeklerin bu toplumda aynı haklara, yükümlülüklere sahip olduğunu ve her alanda kendilerini özgürce ifade etme hakları olduğunu hatırlatmak istiyoruz.  Biz binlerce kadın; pedallarımızın itici gücünü tüm toplumda da göstermek istiyoruz, çocuklarımıza daha temiz ve yaşanabilir dünya bırakmak için elimizden geleni yapmak istiyoruz. Kadınların toplumda daha görünür olması ve sorumluluk almasını diliyoruz”



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız