Suriyeli, minik kızı ve hamile kadını hayata döndürdüler

Suriyeli, minik kızı ve hamile kadını hayata döndürdüler

Hayrat İnsani Yardım Vakfı Kırıkkale Şubesi, Suriyeli kalbi delik minik kızı ve karnında ölü çocuğu ile yaşayan anneyi hayata döndürdü.

MADDİ VE MANEVİ YARDIM

Arapça öğrendikten sonra Kırıkkale’de yaşayan Suriyeli vatandaşlara yardım etmeye başladığını açıklayan Hayrat İnsani Yardım Vakfı Kırıkkale Şubesi gönüllüsü Yaşar Kaya,  Kırıkkale’nin Kaletepe Mahallesi’nde yaşayan Suriyeli vatandaşlara maddi ve manevi yardım etmeye başladıklarını söyledi.

3 BUÇUK MİLİMETRE DELİK

Hayrat İnsani Yardım Vakfı’nın, yardımlar sırasında Suriye’den gelen İsra Nattaf’ın (9) kalbinin delik olduğunu öğrendiğini açıklayan Kaya, “Bunu öğrenir öğrenmez, minik kızı Kırıkkale’de bulunan hastanelere götürdük. Burada yapılan muayeneler sonunda, kalbinde 3 buçuk milimetre delik olduğunu söylediler. Fakat Kırıkkale’de bu ameliyatı yapamadıklarını beyan ettiler. Bunun üzerine vakıf üyeleri aramızda para toplayarak küçük kızı Ankara Tıp Fakültesi Kardiyoloji Bölümü’ne götürdük. Yapılan ameliyat sonunda kız çocuğu sağlığına kavuştu. Durumu çok iyi, yaklaşık 6 ay kontrolde tutulacak” dedi.

ANNE ZEHİRLENMEKTEN KURTULDU  

Yaşar, “Yardımlar sırasında, yakınları Zehra Duyat (32), adlı kadının rahatsız olduğunu söylediler. Ne yapacaklarını bilmediklerini söyleyerek bizden yardım istediler. Bunun üzerine Duyat’ı Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi’ne getirdik. Doktorlar muayene sonunda kadının karnında ölü bir ceninin olduğunu tespit ettiler. Hemen ardından ameliyata alındı. Duyat’ın sağlık durumu çok iyi. Kadının zehirlenmeye başladığını söyleyen doktorlar, eğer biraz daha geç kalınsa, kadının öleceğini beyan ettiler”diye konuştu.  

BAŞBAKANIN İSMİNİ VERDİLER

Arapça öğrendikten sonra Suriyeli vatandaşların yardımına daha fazla koştuğunu belirten Kaya, “İmar Bestenit (31) adlı kadının doğumunda Vakfa bağlı gönüllü hanımlar yardım etti. Çocuk sağlıklı bir şekilde dünyaya geldi. İsmine Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun ismini verdiler. Yardım ettiğimiz insanlar bizlere çok dua ediyorlar. Allah kimseyi vatansız bırakmasın” şeklinde konuştu.



1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!