Suriye konusunu hassasiyetle inceliyoruz

Suriye konusunu hassasiyetle inceliyoruz

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, ?Suriye`nin kuzeyindeki küçük yerleşim yerlerinde bazı PKK yandaşlarının gösterileri oluyor. Öyle kayda değer, çok büyütülecek şeyler değil? dedi.

GEREKLİ KARARLARI ALACAĞIZ
Partisinin Kırıkkale İl Başkanlığı`nı ziyaret eden Atalay, Suriye`deki gelişmelerle ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, bazı konuların Türkiye`de büyütüldüğünü ve Suriye`deki olaylarla ilgili gelişmelerin bazen hükümete eleştiri anlamında kullanıldığını söyledi. Muhalefet partilerinin bundan nemalandığını belirten Atalay, bu konuların AK Parti tarafından hassasiyet ile takip edildiğini söyledi. Atalay konuşmasının devamında, ?Hükümetimiz iç ve dış sorunları takip ediyor ve bu konuda gerekli gördüğü kararları alıyor? diye konuştu.

BÜYÜTÜLECEK BİR DURUM YOK
Ortada büyütülecek bir durum olmadığını belirten Atalay, şöyle devam etti: ?Türkiye büyük bir devlet. Kendi sınırında bir olay oluyor. Suriye sınırımızda olaylar var. Suriye`de şu anda büyük bir kargaşa var. Bu kargaşanın içinde mevzi bazı şeyler olabilir. Boşluk bulunan yerlerde mevzi olarak o tür bazı görüntüler oluyor. Suriye`de inşallah bu olaylar bittiğinde, orada sistem, düzen kurulduğunda o görüntülerin hiçbiri olmayacaktır. Şu anda önemli olan Suriye`deki devam eden büyük olay. Suriye`nin kuzeyindeki küçük yerleşim yerlerinde bazı PKK yandaşlarının gösterileri oluyor. Öyle kayda değer, çok büyütülecek şeyler değil. Düzen sağlandığında onların hepsi yok olur. Öyle görüyoruz? dedi.

ESED GÜÇLERİ ŞİDDET UYGULUYOR
Türkiye olarak Suriye`deki olayları yakından hassasiyetle takip ettiklerini dile getiren Atalay, asıl üzerinde durulması gerekenin, Beşşar Esed güçlerinin uyguladığı şiddet ve ölümler olduğunu vurguladı. Atalay, Suriye`den Türkiye`ye son iki günde bin 200`e yakın kişinin geçiş yaptığını belirterek, toplam Suriyeli göçmen sayısının 50 bine ulaştığını ve Türkiye için bu durumun da önemli olduğunu kaydetti.

TERÖRLE MÜCADELE SÜRECEK
Türk Silahlı Kuvvetleri`nin (TSK), Anadolu Bölgesi" Güneydoğu Anadolu Bölgesi`ndeki operasyonlarının bazı tespitler sonucu başlatıldığını ifade eden Atalay, bu operasyonların titizlikle sürdürüldüğünü söyledi. Atalay, operasyonlarla ilgili ayrıntılı açıklamaların Başbakan Recep Tayyip Erdoğan veya Genelkurmay Başkanlığı`nca yapılabileceğini belirterek, "Bir yerlerde önemli bir şey, bir tespit olursa çalışma yapılır. TSK orada operasyon yapıyor. Şu anda da o bölgede o manada tespitler var. Operasyonlar verimli bir şekilde devam ediyor" dedi.

GÜNER?E BAŞARILAR DİLEDİ
İçişleri Bakanlığı`nın valiler kararnamesini yayımladığını, her yaz geniş kapsamlı bir mülki idare rotasyonu olduğunu dile getiren Atalay, Tunceli Valiliği`ni atanan Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner`e, yeni görevinde başarı dilediğini de kaydetti. Vali Hakan Yusuf Güner?in başarılı bir bürokrat olduğunu belirten Atalay, İç İşleri Bakanlığı yaptığı dönemde, Vali Güner?i, Kırıkkale?ye kendisinin atadığını belirtti. Atalay, ?Başarılı bir bürokratımızdı, ancak devlet görevleri kutsaldır. Bundan sonra ki hayatında da başarı olacağına inanıyorum. Çok kaliteli ve düzgün bir kişilik, eskiden bu yana tanırım? diye konuştu.




1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ