Süreç titizlikle yürütülüyor

Süreç titizlikle yürütülüyor

Milli Savunma Komisyonu Başkanı, AK Parti Milletvekili Oğuz Kaan Köksal, çözüm sürecinin titizlikle yürütüldüğünü ve şehit ailelerini mağdur edecek bir çalışmanın yapılmadığını söyledi. Hükümetin 35. Madde ile yeni değişiklikler yaptığını belirten Köksal,

ASKERLİK KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK

Milli Savunma Komisyonu Başkanı, AK Parti Milletvekili Oğuz Kaan Köksal, Türkiye Harp Malulü Şehitler Dul ve Yetimler Derneği ve Vatan İçin Can Verenler Derneğini ziyaret ederek şehit aileleri ve gazilerle görüştü. 35. madde ile ilgili bilgiler veren Köksal, Sözleşmeli Erbaş ve Er Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun`a göre, sözleşmeli erbaş ve erler, hizmet süreleri 7 yılı geçmemek kaydıyla 32 yaşını bitirdikleri yılın aralık ayı sonuna kadar görev yapabileceğini söyledi.  Köksal, sözleşmeli erbaş ve erler, her sözleşme süresinin sona erme tarihinden en az 3 ay önce sözleşmeyi yenileyeceklerine dair yazılı bildirimde bulunmazsa, sözleşme kendiliğinden sona ereceğini bildirdi. Patlamalarda yaşamını yitiren asker, işçi ve sivil vatandaşların da şehit sayılması için gerekli yasanın meclisten geçtiğini belirten Köksal, bu yasa tasarısı ile Yahşihan patlamasında yaşamını yitiren 4 işçinin şehit sayıldığını ifade etti. Şehit olan işçilerin ailelerine maaş ve çeşitli imkânların hükümet tarafından verileceğini belirten Köksal, 6 aydır şehit gelmediğini ve ülkenin artık iyi bir şekilde refah seviyesine ulaştığını kaydetti.

ÇÖZÜM SÜRECİ İLERLİYOR

Çözüm sürecinin iyi bir şekilde yürütüldüğünü belirten Köksal, bu konuda gerekli çalışmaların yapıldığını ve %90’lara varan destek gördüklerini söyledi.  Başbakan Erdoğan’ın, ‘Analar Ağlamasın’ sözü ile birlikte çözüm sürecini yürüttüklerini belirten Köksal, 6 aydır şehit gelmemesinin önemli bir çalışma olduğunu ve sürecin olumlu gittiğinin göstergesi olduğunu bildirdi. Bazı basın yayın organlarının ve muhalefet partilerinin çözüm süreci kapsamında Abdullah Öcalan’a af iddialarını sert bir dille eleştiren Köksal, masum insanları katleden teröristin asla affedilmeyeceğini ve bunun gündeme getirilmesinin bile yanlış olduğunu kaydetti. Eskiden gençlerin askere gitmek istemediğini, gitmek istemese bile Güneydoğu çıkmasın diye dua ettiğini belirten Köksal, çözüm süreci ile herkesin huzura kavuştuğunu ve tecil bozduran askerlerin sayısında artış yaşandığını ifade etti.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ