Şura kararları uygulanmalı

Şura kararları uygulanmalı

Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Oktay Sümer bu eğitim-öğretim yılında öğretmen ihtiyacına binaen yaşanan mağduriyetler başta olmak üzere büyük sorunların yaşandığını söyledi. Sümer, Şura kararları uygulanmalıdır” dedi.

KILIK KIYAFET SORUNU ÇÖZÜLMELİ

Sümer açıklamasında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen 19. Milli Eğitim Şûrası’nda önemli bazı kararlar alındığını, söz konusu kararların acilen uygulanması gerektiğini belirtti. Sümer şu ifadelere yer verdi: “Ülkemizde yıllardır kamusal alan yalanıyla kadınlara ve kız öğrencilere yönelik uygulanan kılık ve kıyafet dayatmaları, Eğitim-Bir-Sen’in çeşitli eylem ve etkinliklerden sonra başlattığı, kamuoyu desteğini ortaya koyması bakımından bir ilk olan kampanya sonucunda toplanan 12 milyon 300 bin imza ve sonrasında ortaya koyduğu sivil itaatsizlik eylemi neticesinde kamuda çalışan kadınlara yönelik ‘başı açık’ dayatmasına son verilerek, kadının kamu hizmetine katılımında önemli bir eşik aşılmıştı. Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul Öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmelik’te de yapılan değişiklikle öğrencilere kılık kıyafet dayatmasının kaldırılması son derece önemli bir adım olmuş ve bir yasak daha tarihe karışmıştır. Ama Kamu personelini ilgilendiren çerçeve yönetmelikte de acilen değişiklikler yapılarak, sivil itaatsizlik gerekçelerimizden olan erkek kamu çalışanlarına da kılık ve kıyafet dayatmalarından vazgeçilmelidir.”

TATİL İYİ DEĞERLENDİRİLMELİ

Tatilin iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirten Sümer “Başarılı olmak için aylardır ter döken öğrenciler 15 günlük ara tatili iyi değerlendirmeli, hem dinlenmeli hem de eksik oldukları alanlarla ilgili çalışmalar yapmalı, en önemlisi de fırsat buldukça bol bol kitap okumalıdır. Karnelerin öğrencilerin şahsında aynı zamanda veliye de verildiği gerçeği unutulmalı ve karne dolayısıyla öğrencilere hiçbir şekilde baskı yapılmamalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle başta öğretmenler olmak üzere, bütün eğitim çalışanlarını emeklerinden dolayı tebrik ediyor, 2014-2015 eğitim-öğretim yılının ikinci dönemine sorunsuz başlamak için, mevcut sorunların acilen çözülmesi gerektiğinin altını bir kere daha çiziyoruz” dedi.



EMEKLİ
23.01.2015 23:42:37
Sayın BAŞKAN, 2015 YILI için imza attığınız 3+3`lük zam ile de ilgili bir açıklama yapmanı bekliyoruz.Atamalardaki başarınızı! toplu sözleşmede de bekliyoruz.

HİLMİ AKGÜN
24.01.2015 11:25:28
Milli Eğitimdeki güzel gelişmelere sendikanın verdiği katkıları takdir etmek gerekir. Evet ama yetmez... Kılık kıyafet yönetmeliğinin toptan gözden geçirilmesi için yapılan sivil itaatsizliği destekliyor ve bu konudaki çabaların artırılarak gündemde tutulması gerekiyor. Bir çok değişmez denilen tabuların yıkılmasındaki sendikanın öncü tavrı, Milli eğitim şurasında alınan kararların uygulanma noktasında da gösterdiği takipçi tutumu ile daha da belirginleşecektir..

1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti