Süper dede!

Süper dede!

80 YILLIK HAYATINDA 4 KEZ EVLENDİ, GEÇİMİNİ KUYU KAZARAK SAĞLADI, ŞİMDİ DE OKLAVA SATIYOR

80 YILLIK HAYATINDA 4 KEZ EVLENDİ, GEÇİMİNİ KUYU KAZARAK SAĞLADI, ŞİMDİ DE OKLAVA SATIYOR

Süper dede!

Kırıkkale´nin Keskin ilçesine bağlı Kaçak köyünden olan 80 yaşındaki Mehmet Acar isimli adamın yaşam hikâyesi oldukça ilginç. Hayatı boyunca 4 kez evlenen ve yaşamını bu zamana kadar kuyu kazarak geçiren yaşlı adam ilerleyen yaşına rağmen şimdi de kendi yaptığı oklavaları satarak geçimini sağlamaya çalışıyor

OLDUKÇA İLGİNÇ BİR HİKÂYE

Hayatı boyunca 4 kez evlendiğini, 7 oğlu, 6 da kızı olduğunu belirten Mehmet Acar, hayatını çiftçilik yaparak, ama daha çok köylülerin veya talep edenlerin ihtiyacı olan su kuyusu kazarak kazandığını söyledi. Yaşlanana kadar tam 5 bin kuyu kazdığını açıklayan Acar, ?Bir yandan çiftçilik yaptık, bir yandan da kuyu kazarak geçimimizi sağladık. Tam 4 kez evlendim. 3 eşim vefat etti. Şimdi Atibe hanımla evliyim. 7 oğlum, 6 da kızım oldu. Bir sürü de torunum var. Çocuklarımın biri hariç hepsi evli ve işinde gücünde. Oğullarım genellikle sanayide kaporta, motor tamiri ve boya işi yapıyorlar. Bir oğlum bekâr. Askerden yeni geldi. Şimdi onu evereceğiz? dedi.

TANIDIKLARI ONA ?DELİ İMAM? DİYOR

80 yaşında olan ve gücü ölçüsünde halen çalışmaya devam ettiğini söyleyen Acar, ?Artık yaşlandım. Bağ Kur´dan emekli oldum. Ama maaşım az. Kuyu kazmaya artık gücüm yok. Ben de yaşlanınca oklava satmaya başladım? dedi. Oklavaları Çorum´a bağlı İskilip ilçesinden getirdiğini ve orada kaliteli oklava ürettiklerini söyleyen Acar, ?Geçim için boş durmamak lazım. Ben çalışmayı da severim. İskilip´ten getirdiğim oklavaları satıyorum. Tanesi 5 lira. Orada üretilen oklavalar çok kaliteli? diye konuştu. Bugüne kadar dört kez evlendiğini de söyleyen Acar, üç eşinin vefat ettiğini açıkladı ve onları rahmetle andığını belirtti. Kendisine Deli İmam diye de hitap edildiğini belirten Acar, ?Beni bu civarda böyle tanırlar? dedi.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü