Süne ile mücadele başladı

Süne ile mücadele başladı

Hububatta verim kaybına yol açan süne zararlısına karşı yürütülecek olan mücadelede görev alacak teknik personele yönelik bilgilendirme toplantısı Kırıkkale Gıda ve Tarım İl Müdürlüğünde yapıldı.

BİN 220 DEKAR ALANDA BUĞDAY EKİLİ
Müdürlük yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre ekiplerin yapacağı yumurta parazit sürveyi ve nimf sürveyi çalışmalarının ardından ilaçlanması gereken alanlar belirlenerek mücadele çalışmalarına başlanacak. Kırıkkale?de 1.220.000 dekar alanda buğday ekilişi olup 2013 yılı süne programı 200.000 dekar alanda 107 köyde 5 adet ekipten oluşan 17 adet teknik personel için 4 adet araç kiralanarak çalışmalara başlandı. 
GEÇEN YIL BAŞARILI ÇALIŞMALAR YAPILDI
Gıda ve Tarım İl Müdürü Recep Kırbaş, 2012 yılı süne mücadelesinde başarıya ulaşılarak emgi oranının % 1?in altında (0,675) düşürüldüğünü ifade ederek, teknik personelden araziyi iyi gezmelerini ve değişik noktalarda ölçüm yapmalarını istedi. Teknik personele başarılar dileyen İl Müdürümüz Kırbaş bu çalışmalardaki amacın çiftçilerin ürün kaybını önlemek, daha kaliteli ürün elde etmelerini sağlamak olduğunu vurgulayarak, bunun hem çiftçinin hem de ülke gelirinin artmasına katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.


1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü