Sümer, güven tazeledi

Sümer, güven tazeledi

Eğitim Bir Sen Kırıkkale Şubesi 4. Olağan Genel Kurulu hafta sonunda Öğretmenevi'nde yapıldı. Tek liste halinde yapılan kongrede mevcut Başkan Oktay Sümer, güven tazeleyerek yeniden seçildi.

 

 

ÜYELERİN TÜMÜNÜN OYUNU ALDI

160 üyenin tümünün güvenoyunu alarak tekrar başkanlığa seçilen Sümer yaptığı teşekkür konuşmasında , “Emek ve emeğin değeri ile demokrasi ve özgürlükler arasındaki ilişkiyi doğru bir zeminde kurmak konusundaki hassasiyeti, eğitim bir senin hem kendi kulvarında rakipsiz, hem de Türkiye’nin en büyük emek örgütü olmasını sağladı” dedi.

ÖĞRETMENEVİ’NDE YAPILDI

Öğretmen Evi Mavi Salonda gerçekleştirilen Eğitim Bir Sen Kırıkkale Şubesinin 4. Olağan kongresine sendika üyeleri başta olmak üzere delegeler yoğun ilgi gösterdi. Yapılan kongrede birlik ve beraberlik mesajları verildi.  Kongrenin divan başkanlığını Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Daire Başkanı Bayram Salim Bozdemir yaptı. Gerekli çoğunluğun sağlanmasının ardından divan üyeleri oluşturuldu.

KATILIM YÜKSEK OLDU

Kongreye Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, AK Parti İl Başkanı Mürsel Akçay, Memur Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, Belediye Başkan Yardımcısı Harun Ulusoy, Sağlık Sen Şube Başkanı Recep Akdoğan, İl Genel Meclis Başkanı Şerafettin Atalay katıldı. Kongrenin açılış konuşmasını ise Divan Başkanı Bayram Salim Bozdemir yaptı. Bozdemir yaptığı konuşmada, “Çağamızda kurumların, mesleklerin alışkanlıkların ve beklentilerin değişikliğe uğradığı ve eğitim öğretim de bu değişikliklerden etkilendi. Çocuklarımıza rehberlik eden öğretmenlerimizin severek inanarak bu değeri önemi bugünde önemli olduğunun farkındayız” diye konuştu

DAHA İYİYE ULAŞTIRACAKTIR

Günümüzde ülkemizin ve halkların gücünü bilgiyi teknolojiye ve değere dönüştüren nitelikli insanlar oluşturmakta eğitimi sitemini sürekli gözden geçiren ve anacak öğretmenlerle gerçekleştireceğini bilen ülkeler hızla gelişmekte eğitim camiasını değerli neferlerini tecrübe olarak önümüzde durmaktadır. Dili, dini ne olursa olsun bütün çocuklarımıza eşit olarak yararlansınlar diye sağlıklı, özgür ve mutlu bir bicimde büyüyüp gelişsinler diye her türlü olumsuzluğa rağmen kendilerini siper etmektedirler. Toplum olarak öğretmenlerimize şükran borçluyuz. Öğretmenliğin daha iyi daha güzele koşuları iyileştirmek için atacağımız her adımlar bizi daha iyiye ulaştıracaktır” şeklinde konuştu

ÖZGÜRLÜK HAREKETİDİR

Ardından konuşma yapan Eğitim Bir Sen Kırıkkale Şube Başkanı Oktay Sümer, “Kuruluşundan itibaren kamu görevlilerinin hak arama mücadelesinin öncülüğünü üstlenen eğitim bir sen özgür ve müreffeh birey, sivil toplum ve gerçek anlamda demokratik hukuk devletinin inşasında da hem öncülük yapmış hem de ödünsüz davranmıştır. Emek ve emeğin değeri ile demokrasi ve özgürlükler arasındaki ilişkiyi doğru bir zeminde kurmak konusundaki hassasiyeti, eğitim bir senin hem kendi kulvarında rakipsiz, hem de Türkiye’nin en büyük emek örgütü olmasını sağladı. Bu yönüyle eğitim bir sen, emek örgütü olmanın yanında özgürlük hareketidir”

YOL HARİTALARI OLUŞTURDUK

Sadece yaşadığımız zamanın değil ötelerin ötesinden beslenen büyük bir davanın sendikal alandaki misyonerleri ve vizyonerleri olduklarını belirten Sümer, “Her zaman ve zeminde davamızı önceledik. Medeniyetin yeniden inşası ve medeniyet değerlerinin ihyası davası mücadelemizi bihakkın gerçekleştirmek için bugüne, yakın ve uzak geleceğe dair hedefler belirledik. Yol haritaları oluşturduk, yol arkadaşlarımızın sayısının artmasına çalıştık. Davaya sadakat ve samimiyetten taviz vermeden hedeflerimize ulaşmak için hem milletimizle hem de kamu görevlileriyle aynı istikamete doğru yol aldık. Konfederasyon olarak, hep daha iyiyi aradık, daha iyinin gerçekleşmesi için mücadele ettik” dedi.

EMEĞİNİZ AZIMSANAMAZ

Kongreye katılan Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ”Bugün burada sandık var seçim var sandığın seçimin olduğu yerde demokrasi vardır bizler her zaman demokrasiyi savunduk Türkiye artık normalleşsin dedik geldiğimiz şu ortam normalleşme hızında sürekli ilerlediğimiz gösteriyor. Birileri rahatsız oluyor başarıyı kıskanıyor ama Türkiye yoluna devam ediyor. Sizin gibi gönül dosaları ile devam ediyor bizler dava adamıyız temsil ettiğimiz yerler davamız için vermek için aday olur aday olan kişi ermek için vardık. Bizim iktidarımız gelene kadar vatandaşlar mevcut olan iktidara kızdığı için verdi vatandaş aradığı iktidarı buldu ve bir şeyler değişti her seçimde oylar arttı ve sizlerin çok büyük emeği var. Alacağımız çok mesafe var” şeklinde konuştu.

DAYANIŞMAYI YAYIYORUZ

Kırıkkale’de önümüzdeki yıl yetkili sendika olmak için üye artışı için çalışacaklarını ifade eden Memur Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, “Çok az sayıda çok az sayıda kurulan memur sen bugün Türkiye’nin en büyük konfederasyonu oldu. Kurulduğumuz günden beri mücadele verdik sendikal anlayışımızda insan ve insan onuru var Eğitim Bir Sen anlayışında kardeşlik ve dayanışma hukuku var bu dayanışmayı yaymak için çalışıyoruz. Bir daha oturmamak için ayağı kalkmalı ve daha çok çalışmalıyız. milletin hukukunu koruyanların yanında ve kamu görevlilerin değil manzumlarında yanındayız.”

MAZLUMUN YANINDA

Esen , “Aldığımız güçle taviz vermeden yolumuza devam ediyoruz hak yolda yürümek ve emaneti laika yerine getirmek için caba sarf ediyoruz bunun için bir olacağız daha güzel yarınlar için mücadele edeceğiz fitne tohumları sokanlara asla müsaade etmeyeceğiz ve size güveniyoruz her zaman kendinize yakışanı yaptınız hap mazlumların yanında oldunuz. Ensar oldunuz. Anadolu çocuklarına yakışan duruş bu duruştur bu duruşu sergilediğinizden dolayı hepinizi tebrik ediyorum Memur Sen nerede olursa olsun mazlumun yanında insanı muhtaç haline getiren adaletin ve merhametin temsilcileriyiz insanlar arasında köprü olacağız ve elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kulandı.

ÖĞRENCİLER İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Kongreye konuşma yapan İl Genel Meclis Başkanı Şerafettin Atalay, “Bu dava kutlu bir dava bu davada katkısı olan herkese minnet duyuyoruz. Çok badireler atlatıldı, rahat ve huzurlu bir eğitim hayatı kazanılan haklardan mutlu oluyoruz. 28 şubat süreçlerini ve zulümleri sıkıntıları gördük bir çok insan bazı şeylerden taviz vermek zorunda kaldık. Daha iyi günler için mücadele devam edecek biz il genel olarak eğitime katkı veriyoruz ve kanun gereği bütçenin yüzde 20 eğitme aktarmak zorundayız. Ama biz zorunluluk değil daha fazlasını yapıyoruz ilk öğretim liseleri mümkün olduğu için öğrenciler rahatlığı için çalışıyoruz. Biz talepleriniz doğrultusunda çalışmalarınıza her zaman destek vermeye hazırız” dedi.



Süleyman Kılıçel
17.11.2014 17:25:21
Bu adam öğretmenlere ne kazandırmışta tekrar seçilmiş anlayamadım

1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü