Sümer: "Çitçiler kar yağışı bekliyor"

Sümer:

Kırıkkale Ticaret Borsası Başkanı Harun Sümer, çiftçilerin büyük bir özlem içinde kar yağışını beklediğini söyledi.

Türkiye´nin önemli tahıl üretim merkezlerinden biri olan Kırıkkale´de hububatlarını eken çiftçiler kar yağışı bekliyor. Konu ile ilgili gazetemiz Manşet´e açıklamalarda bulunan Ticaret Borsası Başkanı Harun Sümer, hububat ekimini çiftçilerin Eylül ayı ve Ekim ayı içerisinde bitirdiğini anlattı.

Başkan Sümer, yağmur ve sonrasında uzun süren hava sıcaklarından dolayı buğdayın önceki yıllara göre çabuk büyüdüğünü söyleyerek, “Şimdi buğdayın donmaması ve daha sağlıklı büyümesi için kar yağışına ihtiyaç var. Kar yağışı ekili alanlar için yorgan vazifesi görecektir. Ekili hububat alanlarda önceki yıllara göre buğday daha çabuk büyüdü”

‘Karın yağmaması durumunda kökleri ıslak olan buğday donma tehlikesi ile karşı karşıya kalacaktır´ diyen Başkan Sümer, “Donan üründe de verim kalitesi düşecektir. Karla birlikte ürünlerde oluşabilecek hastalıklar yok olur. Gelişimini kar altında daha iyi tamamlar. Temennimiz iyi bir karın yağmasıdır. Bol yağan kar bir örtü yani yorgan görevini yapacak. Bu sayede buğdayda kar altında gelişimini sürdürecek. Ayrıca kar yağışı yer altı sularının çoğalmasına neden olacaktır” dedi. 



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız