SULAMA SİSTEMİ DESTEĞİ BAŞVURULARI BAŞLADI

SULAMA SİSTEMİ DESTEĞİ BAŞVURULARI BAŞLADI

Kırıkkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında, yüzde 50 Hibeli Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi başvuruları başladı.

Tarım ve Orman Bakanlığının sulama yatırımlarını içeren "Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Bireysel Sulama Makine Ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Hakkında Tebliğ Resmi Gazete ‘de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre desteklemenin Tarla içi damla sulama sistemi kurulması, Tarla içi yağmurlama sulama sistemi kurulması, Tarla içi mikro yağmurlama sulama sistemi kurulması, Tarla içi yüzey altı damla sulama sistemi kurulması, Lineer veya Center Pivot sulama sistemi kurulması, Tamburlu sulama sistemi kurulması ve Güneş enerjili sulama sistemi kurulmasını kapsadığı bildirildi.

Başvurular 1 Mart 2021 tarihinde başlayıp, 30 Mart 2021 mesai bitimine kadar devam edecek. Başvurular İl Müdürlüğüne yapılacak. Çiftçi Kayıt Sistemi'ne güncel veriler ile kayıtlı olan gerçek ve tüzel kişiler başvuruda bulunabilecek. Hibeye esas mal alım tutarı 1 milyon TL'yi geçemeyecek. Hibeye esas mal alım tutarının KDV hariç %50'sine hibe yoluyla destek verilecek. Destekleme başvuruları konusunda detaylı bilginin Kırıkkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü ve İlçe Müdürlüklerinden alınabileceği bildirildi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ