SULAKYURT’UN SORUNLARI ÇÖZÜLÜYOR

SULAKYURT’UN SORUNLARI ÇÖZÜLÜYOR

Pandemi dönemine rağmen gerekli önlemleri alarak çalışmalarına devam eden Sulakyurt ilçesinde yılların birikmiş sorunları tek tek çözülüyor.

Balışeyh-Sulakyurt arasında bulunan ve yıllardır yapılmaya bekleyen yol konusunda yer teslimi yapılırken, zaman zaman sel baskınlarına maruz kalan ilçede Sulakyurt çayı ıslah çalışmasının ilk etabı tamamlandı. 

İlçede Belediyenin sürdürdüğü çalışmalar hakkında bilgiler veren Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik, ilçenin daha yaşanılabilir hale gelmesi için çalışmalarına ara vermeden devam edildiğini hatırlattı. Başkan Bildik “Pandemi süreci her tarafı etkilediği gibi belediyeleri de etkiledi, belediye gelirlerinde ciddi bir düşüş var. Gelirle gider arasında uçurum var ama buna rağmen biz çalışmaya devam ettik. Meyve sebze pazarı üzerinden sulu derenin içerisine kadar yol çalışmasına girdik seki harmandan sulu dereye Yükselen Mahallesiyle Yayla Mahallesini bağlayacak ara arter yol açtık. Yol yapım çalışmaları devam ediyor. Çocuk oyun parklarını düzenliyoruz. MHP’li belediyelerden hibe olarak aldığımız ve daha öncesinde yeni sıfır çocuk oyun parklarımız var onların kurulumunu gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

Belediye Başkanı Bildik “Sulakyurt un kanalizasyon arıtma tesis çalışması yılsonuna kadar yüzde 90 ‘I bulur bitmesi ve çalışmasını hızlı şekilde yapıyoruz. İnşallah önümüzdeki yıl itibariyle kanalizasyon arıtma tesisimiz faaliyete geçecektir. İlçemizin gelişmesi için gereken çabayı ve gayreti gösteriyoruz. Sulakyurt çayımızın ıslahı yaklaşık 6 milyonluk bir projeydi. İlk etap ihalesi bitti ikinci ihalesine başladık. Şu anda iki tane köprü yapıldı. Araç geçiş köprüsü yaya geçiş köprüsüne başlandı. Rutin belediyenin işleri var”

 “Yaşasın cumhur ittifakı diyorum ilçemizin en büyük sorunu yoldu. Gelecekte 100 yılık sorunu çözmüş bulunuyoruz. Sulakyurt bu şekilde büyük bir yatırım almadı. Balışeyh-Sulakyurt arası yolumuzun tamamen yapılması şu anda yer teslimi yapıldı. Kara yolları tarafından alınan firmaya ve şu anda firma yavaş yavaş çalışmalarına başladı. Çalışmaların tamamlanmasıyla ilçemize büyük bir hizmet olacak” dedi.



Ali avcı
26.10.2020 10:20:29
Helal olsun Başkanımıza

1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ