Sulakyurt?ta Suya Hasret Bitiyor

Sulakyurt?ta Suya Hasret Bitiyor

23 dönem Ak Parti Kırıkkale Milletvekili Turan Kıratlı?nın uğraşları sonucu yatırım programına alınan ve 2 bin 600 dekarlık alanın sulanmasını sağlayacak olan Sulakyurt Barajı`nın temeli, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve Orman ve Su İşleri Bakanı Veyse

9 YILDA BİN 128 TESİS YAPILDI
Törende konuşan Bakan Eroğlu, 9 yılda bin 128 tesis açılışı yaptıklarını, 206 dev baraj, yüzlerce gölet, 11 milyon dekar sulama alanının hizmete sunulduğunu söyledi. Bakan Eroğlu 2015`te bitmesi planlanan barajın 2 bin 600 dekarlık alanı sulayacağını ve Sulakyurt`ta gelir artışı olacağını söyledi. Türkiye`de çok güzel şeyler olduğuna dikkat çeken Eroğlu, Başbakan Erdoğan önderliğinde Türkiye`nin küresel bir güç olduğunu ifade etti. Kendilerinden önceki dönemlerde 15-20 yıl bitmeyen barajların olduğunu söyleyen Bakan Eroğlu, "Şimdi temel attığımız zaman açılış tarihi ve saatini ilan ediyoruz. Burada müteahhitlerle de taahhütname imzalıyoruz, sizlere de gösteriyoruz" diye konuştu.

DSİ 110 TESİSİN YAPIMINI TAMAMLADI
2010 yılında DSİ olarak 110 tesisin yapımını tamamladıklarını ifade eden Eroğlu, "Aydın Çine Barajı`ndan topluca bir düğmeye basarak açılışını yaptık. Geçen sene 111 adet dev tesisin açılışını Başbakanımız Ankara`da Atatürk Spor Salonu`nda yaptı. 111 tesisin toplam maliyeti 8 milyar 365 milyon TL" ifadelerini kullandı. 9 yılda bin 128 tesis açılışı yaptıklarını ve hizmete sunduklarını belirten Eroğlu, 206 dev baraj, yüzlerce gölet, 11 milyon dekar sulama alanının hizmete sunulduğunu ifade etti. Bakan Eroğlu, 49 şehrin su sorununu çözdüklerini kaydederek, 2070 yılına kadar Ankara, İzmir, Kırıkkale`nin su sorununun kalmadığını anlattı. Baraj inşaatını yapacak firma ile anlaşma da imzalayan Bakan Eroğlu, barajın 25 Aralık 2014 tarihinde biteceğini açıkladı.
KIRIKKALE ÇALIŞMA GRUBU OLUŞTURULDU
Başbakan yardımcısı Atalay, Kırıkkale`de Çalışma Grubu oluşturulduğunu belirterek, akademisyenlerin, Muhtarlar Derneği gibi akil adamaların bir araya gelerek şehrin sorunlarını tartıştıklarını ifade etti. Sorunların takibini yaptıklarını kaydeden Atalay, Çalışma Grubu`nun son toplantısının konusunun Kırıkkale`nin tarım ve su politikaları olduğunu hatırlattı. Atalay, planlı adımlar attıklarını belirterek, Kırıkkale ile ilgili olarak vali, belediye başkanı hep birlikte çalıştıklarını ifade etti. Barajla birlikte ilçe merkezinin sahil kasabasına benzeyeceğini dile getiren Atalay, "Sulakyurt Barajı sadece üretime değil, aynı zamanda çevrenin yeşillenmesine de katkı verecek" dedi.
KIZILIRMAKTAN YARARLANIYORUZ
Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Üner ise, bin 335 kilometrelik Kızılırmak Nehri`nden yararlanmak istediklerini söyleyerek, hükümetin 25 milyon liralık 36 projesinin devam ettiğini ve Sulakyurt projesini bugün başlatacaklarını kaydetti.
DAHA YEŞİL VE VERİMLİ OLACAK
Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kaan Köksal da, Sulakyurt`un daha verimli ve yeşil olacağını, daha müreffeh olacağını söyledi.

25 BİN DEKAR ALAN SULANACAK
DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı, barajın özelliklerinden bahsederek, Sulakyurt`ta 25 bin dekar alanın suya kavuşacağını söyledi.











1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ