Sulakyurt`ta Gençlik Merkezi hizmete girdi

Sulakyurt`ta Gençlik Merkezi hizmete girdi

Kırıkkale`nin Sulakyurt ilçesinde, Hasret Derneği`nin Gençlik Merkezi açılarak hizmete girdi. Kırıkkale`de 15 yıldır faaliyet gösteren Hasret Derneği bünyesinde düzenlenen açılışa çok sayıda davetli katıldı.

GENİŞ KATILIM OLDU

İlçe merkezindeki eski Ziraat Bankası binasında hizmete giren merkezin açılışına Sulakyurt Kaymakamı Harun Kazez, Kırıkkale Belediyesi Başkan Yardımcısı Halil Danacı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Rıfat Ünlü, Halk Sağlığı Müdürü Feramiş Güngüneş, ilçedeki kuruluşların daire amirleri ile yöre halkından çok sayıda davetli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasının ardından Gençlik Merkezinin açılışını Kaymakam Kazez, Hasret Derneği Başkanı Mehmet Güventürk ve ilçe Müftüsü Tahsin Ekim birlikte yaptı. Daha sonra merkezdeki çocuklar için dizayn edilmiş bölümler ziyaret edildi. Dernek Başkanı Güventürk, davetlilere hitaben yaptığı konuşmada, merkezin açılışına gösterilen yoğun ilgiden dolayı duyduğu memnuniyetini dile getirerek, dernek çalışmaları kapsamında gençlere yönelik faaliyetlerin daha geniş bir yelpazeyi içerdiğini söyledi.

FAALİYETLERİMİZ SÜRÜYOR

Mehmet Güventürk, "Dünyada 56 ülkede, Türkiye`de 81 il ve ilçelerde faaliyet gösteren, Semerkand ailesinin Kırıkkale şubesi olan Hasret Derneğimizin projeleri arasında yer alan Gençlik Merkezlerinin birini de Sulakyurt ilçemizde açılışını gerçekleştirdik. Hizmete giren Gençlik Merkezinde gençlerin boş vakitlerini daha faydalı olarak değerlendirebilecekleri kütüphane, bilgisayar ve internet salonu, havalı hokey, langırt, masa tenisi, satranç ve çok amaçlı olarak kullanılacak mekânlar yer almaktadır. Gençler bu mekândan ücretsiz olarak istifade edeceklerdir. Kuruluşumuzdan bu yana gençlerimizin yanında olan camiamız, il merkezimizde 18-22 yaş (Üniversite çağı genç) grubuyla Mostar Gençlik adı altında, 14-18 yaş (Lise çağı) grubuyla Semerkand Gençlik adı altında ve 6-14 yaş (İlköğretim çağı) grubuyla Bumerang Gençlik adı altında, öğrencilerimizin okulları haricindeki zamanlarını verimli geçirmeleri sağlanmaktadır.

GENÇLERE YÖNELİK PROJELER

Bu anlamda gençlere yönelik futbol basketbol yüzme ve voleybol gibi spor daları ve izcilik, dağcılık yanında zekâ, bilgi ve beceriyi artırıcı bilim, tasarım, ebru gibi el sanatları, halk oyunları kurslarımızla geniş yelpazede çocuk ve gençlerimizin boş zamanlarını değerlendirmelerini sağlamaktayız. Bunun yanı sıra okul ödevlerini merkezlerimizdeki öğretmen arkadaşlarımızla ve abilik sistemi denilen üst sınıftaki abileri yardımıyla yapmaları sağlanmaktadır." dedi. Değerler Eğitimi adı altında yaşlarına uygun şekilde genel ahlak dersleri, Peygamber Efendimizin hayatı ve Kur`an-ı Kerim dersleri de verilerek milli manevi ve kültürel duyguları yüksek, vatanına milletine yararlı gençlik yetiştirme yolunda hızla ilerlediklerini kaydeden Güventürk, " Güvenli internet ve bilgisayar kullanımıyla gençlerimizi sanal tehlikelerden korunmalarını sağlıyoruz. Belli zamanlarda tiyatrolar, panel ve konferanslarla madde bağımlısı, suça eğilimli ve toplumdan dışlanmış çocukların topluma kazandırılması programlarına destek veriyoruz? diye konuştu.  

GENÇLİK MERKEZLERİ HER YERDE

Bu tür gençlik merkezlerinin her ilçede ve il merkezindeki her mahallede de açmayı hedeflediklerini söyleyen Dernek Başkanı Güventürk, hazırlanan Gençlik Merkezi projeleriyle ilgili olarak, Gençlik ve Spor Bakanlığı`na başvurulan 3 bin projeden ilk yüze girerek destek ödülü de aldıklarını, faaliyetlerin bundan sonraki dönemde daha kapsamlı olarak yapılacağını dile getirdi. Bu tür faaliyetin ilçedeki gençler açısından son derece önem taşıdığını ifade eden İlçe Kaymakamı Harun Kazez, "Bu Gençlik Merkezi daha iyi faaliyetlerin yapılmasına vesile olacaktır. Buradaki nüfusu canlandırmak ve daha güzel şeyler yapmak istiyoruz. Gençlik Merkezi bizim bu çabamıza da büyük bir katkıda bulunduğunu düşünüyorum" dedi. Açılışta daha sonra kurban kesildi, dualar okundu ve ilköğretim öğrencileri tarafından çeşitli ilahiler okundu. Davetlilerin Gençlik Merkezindeki diğer mekânları ziyaretlerinin ardında program son buldu.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı