Sulakyurt´ta salon coşkusu

Sulakyurt´ta salon coşkusu

ŞEHİT ÖMER HALİSDEMİR SPOR SALONU GÖRKEMLİ BİR TÖRENLE AÇILDI

ŞEHİT ÖMER HALİSDEMİR SPOR SALONU GÖRKEMLİ BİR TÖRENLE AÇILDI

Sulakyurt´ta salon coşkusu

Hayırsever Kırıkkaleli İşadamı Sadettin Saran tarafından Sulakyurt´a yaptırılan ?Şehit Ömer Halisdemir Spor Salonu´ törenle açıldı. Spor salonundan yaklaşık 800 öğrenci faydalanacak. Basketbol, hentbol, voleybol gibi spor branşında sporculara hizmet verecek salonun açılışına sanatçı Tuğba Özay da katıldı.

ŞEHİT ÖMER HALİS DEMİR SPOR SALONU

Kırıkkaleli İşadamı Sadettin Saran´ın katkılarıyla Sulakyurt´a yapılan 15 Temmuz Şehidi Ömer Halisdemir´in isminin verildiği çok amaçlı spor salonu için ilçede açılış töreni düzenlendi. Açılış öncesinde Sadettin Saran´ın Fenerbahçe eski yöneticisi olması nedeniyle öğrencilere Fenerbahçe forması ve atkısı dağıtıldı. Katılımın oldukça fazla olduğu açılış törenine yerel ve ulusal yayın kuruluşları da yoğun ilgi gösterdiler. Beraberindeki heyetle birlikte tören alanına gelen Sadettin Saran, öğrencilere yakın ilgi gösterdi. Sonrasında KÜFEB üyelerinin ?Fenerbahçe´ye Başkan Olsana´ sloganlarıyla tören alanındaki vatandaşları selamlayan Saran, boynundaki sarı-lacivert atkısıyla protokoldeki yerini aldı. Açılış törenine Kırıkkale Valisi Dr. M. İlker Haktankaçmaz başta olmak üzere Kırıkkale Milletvekili Abdullah Öztürk, İlçe Kaymakamı Fikret Dağ, Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Erol Bakır, Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik, Saran Grup Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran ve babası Özbek Saran, AK Parti İl Başkanı Mürsel Akçay, ünlü model Tuğba Özay, il müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

BAŞKAN BİLDİK, TEŞEKKÜR ETTİ

Törenin açılış konuşmasını yapan Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik, Sadettin Saran´a teşekkür ederek, ?Böylesine hayırsever bir vatan evladı yetiştirdiği için Sayın Özbek Saran Beye teşekkür ediyorum. İlçemize gelerek bu yatırımı sunan Sadettin Saran Bey ve diğer protokolümüzün üyelerine ve misafirlerimize hoş geldiniz diyorum. İlçemizde ilk göreve geldiğimizde ihtiyaçlarımızı belirlerken; gençlerimizin spor yapabileceği bir spor alanının olmadığını tespit ettik. Sağ olsun şuan aramızda bulunan eski Kaymakamımız Harun Kazez Beyle kafa yorduk ve ilçemizin ihtiyaçlarını belirledik. O zamanlar en büyük ihtiyaçlarımızdan bir tanesi olan kapalı spor salonu, çünkü ilçemizde 800 öğrencimiz var. Bir tane spor salonumuz yoktu, öğrencilerimiz yazın sıcakta kışın soğukta spor yapamamaktaydı. Beden eğitimini sadece ders olarak işlemekteydi. Ve bugün bu gençliğin bu salonda spor yapmasına, kötü alışkanlıklardan uzak durmasına öncülük eden Sadettin Saran´dan Allah bin kere razı olsun? dedi.

GÖNÜLLERDE EŞSİZ BİR ANIT DİKMİŞTİR

İlçe Kaymakamı Fikret Dağ ise yapılan yatırımın her türlü takdirin üstünde olduğunu ifade ederek, ?Geleceğimizin teminatı çocuklarımız için böyle güzel bir tesisin Sadettin Saran beyefendi tarafından ilçemize hediye edilmesi her türlü takdirin üstündedir. Sulakyurt´ta yapılan bu marjinal yatırımın faydası maksimum düzeydedir. Bu çerçevede düşüldüğünde ilçemize yapılan bu yatırım ve bizleri hem de çocuklarımızı sevindirmiştir. 15 Temmuz´un en önemli kahramanlarından Ömer Halis Demir´in isminin bu tesise verilmesi ise manidar ve aynı zamanda takdir edilmesi gereken bir husustur. 15 Temmuz gecesi aziz Türk milletinin kahraman evlatları, İstiklal sınavını muvaffakiyetle geçerek tarihe altın harflerle Türk milletinin mührünü vurmuşlardır. Aziz kardeşimiz Ömer ise gözünü kırpmadan canını feda ederek milletimizin gönlünde eşsiz bir anıt dikmiştir? dedi.

PIRIL PIRIL GENÇLER

Kırıkkale Milletvekili Abdullah Öztürk, ?Sulakyurt tarihi bir gün yaşıyor. Hayatta hepimiz farklı bir sınav veriyoruz. Önemli olan bu sınavı doğru vermektir. Değerli kardeşime teşekkür ediyorum. Öğrencilere kısa ve öz konuştu. Sadettin beye bu hediyesinden dolayı teşekkür ediyorum. Ve dahası 15 Temmuz ile ismi simgeleşen Şehit Ömer Halis Demir´in isminin verilmesinden dolayı da ayrıca teşekkür ediyorum. İnşallah Sulakyurt´ta bu spor salonumuz hayırlara vesile olacak. Bu pırıl pırıl gençlerimizin yetişmesi için, gençliğin erozyona uğradığı bu süreçte önemi artacaktır? dedi.

GÜZEL NESİLLER YETİŞECEK

Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz, ?Vefa, insanoğlu için en önemli meziyetlerden birisidir. Burada vefa duygusunun çok güzel örneklerinden birisini hizmete açıyoruz. Sadettin Saran Bey ve babası Özbek Saran Beyefendi Kırıkkale´mizden yetişmiş, Kırıkkale´mizin evladı. Kırıkkale´yi unutmamış ve bağını koparmamış bugün böyle bir eserin hayata geçirilmesine sağ olsunlar ön ayak olmuşlar. Böyle bir işin altına girmişler. Elbette ki insanlar ve makamlar geçici. Önemli olan bu dünyada bıraktığımız hoş bir sedadır. Ne mutlu bugün devlet vatandaş işbirliği ile güzel bir eseri hayata geçiriyoruz. Bu salonda yetişecek çocuklarımız belki ileride çok büyük sporcular olacaklar. Kötü alışkanlıklardan uzak güzel nesiller yetişecek. Saran ailesine teşekkür ediyorum.?

CADDEYE ?SARAN CADDESİ´ İSMİ VERİLDİ 

Protokol konuşmalarının sonrasında Kaymakam Fikret Dağ ve Belediye Başkanı İsmail Bildik, Sadettin Saran´a günün anısına Fenerbahçe ve Türk Bayrağı tablosu hediye ettiler. Daha sonra ise protokol üyelerinin katılımıyla kurdele kesilerek, spor salonu hizmete açıldı. Açılış töreni sonrasında Sadettin Saran ve beraberindeki heyet spor salonunu gezdiler. Sonrasında ilçede Saran Caddesi´nin açılışı gerçekleştirildi. Açılış törenlerinin sonunda vatandaşlar, Sadettin Saran ve Tuğba Özay ile fotoğraf çektirmek için birbirleriyle yarıştılar.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü