Sulakyurt´ta birlik ve beraberlik iftarı

Sulakyurt´ta birlik ve beraberlik iftarı

BİLDİK, 5 BİN KİŞİYİ İFTARDA BULUŞTURDU

BİLDİK, 5 BİN KİŞİYİ İFTARDA BULUŞTURDU

Sulakyurt´ta birlik ve beraberlik iftarı

Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik´in geleneksel hale getirdiği birlik ve beraberinki iftarında 26 köy, ilçede görev yapan askeri personel ve ilçe halkının da katımlıyla yaklaşık 5 bin kişi Ramazan Sofrasında buluştu.

?RAMAZAN, RAHMET, BEREKET VE PAYLAŞIM AYIDIR?

Belediye Başkanı İsmail Bildik´in iftar programına katılan davetlilerle yakından ilgilendiği cd geleneksel olarak 6´ncısı düzenlenen iftar programına ilçeye bağlı 26 köyden vatandaşlar, köy muhtarları, İlçe Jandarma Komutanlığında vatani görevini yapan Mehmetçik ile ilçe halkından vatandaşlar katıldı. Bildik, programda yaptığı konuşmada, ilçeyi bir çiçek bahçesine benzeterek, Ramazan ayının rahmet, bereket ve paylaşım ayı olduğunu söyledi.

6 YILDIR YAPILAN BİR PROGRAM

İlçede iftar programının geleneksel hale geldiğini açıklayan Bildik, ?Biz Ramazan aylarında 6 yıldır bu tür programlarla vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz. Bu benim Belediye Başkanlığında 6. yılım. Bundan önceki 5 yılda olduğu gibi bu yıl da bütün ilçemizle bir arada ramazan sofrasında buluştuk? dedi.

?İLÇEMİZ BİR ÇİÇEK BAHÇESİ?

İlçeyi çiçek bahçesine benzeten Bildik, şöyle konuştu: ?Bizim ilçemiz çiçek bahçesi gibi. Bu çiçeklerin güzel kokuları var. Bu çiçeklerin güzellikleri var. Bizim ilçemizde10 Bektaşi köyü, 5 Kürt köyü ve 11 Türkmen köyü ile bir çiçek bahçesiyiz. Bu ayda da bütün köylerimizi, bütün ilçemizi ayda bir kez bir bütün olarak topluyoruz. Burada 4 bin-5 bin kişilik hazırlık yapıyoruz. Dostlarımızı soframıza davet ediyoruz. Onlar geliyorlar hep beraber gönül sofrasında iftar yapıyoruz.?

?HERKESE EŞİT MESAFEDE HİZMET VERİYORUZ?

Belediye olarak herkese eşit mesafede hizmet verdiklerini aktaran Bildik, konuşmalarını şöyle sürdürdü: ?Bizim her gün 500 kişilik iftarımız var. İftar çadırlarımız var. Günlük 150 evimize yemek gidiyor, ihtiyaç sahiplerine yemeklerimiz gidiyor. Tabi burada bir gözyaşının, bir sevincin siyaseti olmaz. Olmayacağını bildiğimiz için bizler; bugün bir Ramazan ayı, bugün bir rahmet ayı, bugün bir paylaşım ayı. Yani bu ayda herkese eşit mesafede biz hizmetimizi yapıyoruz. Ondan dolayı insanımız bu birlikten, bu beraberlikten dolayı çok mutlu.?

?KIRIKKALE´NİN EN HUZURLU İLÇELERİNDEN BİR TANESİYİZ?

?Burada görüldüğü gibi soframızı açtık. Allah´a şükürler olsun. Bütün ilçe burada. Köylerimiz burada. Muhtarlarımız burada. Birliğimiz, beraberliğimiz, dirliğimiz çok şükür var. Biz gerçekten Kırıkkale´nin en huzurlu ilçelerinden bir tanesindeyiz. Bizde refah var, biz de huzur var, biz de mutluluk var. Bugün iftar soframıza gururumuz Mehmetçik de misafir olarak bizleri onurlandırmış oldular. İlçe Jandarma Bölük Komutanlığımızdaki Mehmetçiklerimizle iftar sofralarımız daha da bir anlam kazandı. O da ayrı bir gurur veriyor. Memleketlerinden çıkıp gelmişler. Vatan bekçileri burada bizim soframızda, bizimle beraber oldular. Bu da bize ayrıca gurur verdi. Çok mutlu olduk tabi ki.?

YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ

İlahiler ve semazen gösterileri ile gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam eden program, vatandaşlar tarafından büyük beğeni gördü. Programa, Sulakyurt Kaymakamı Gökhan Dolaş, MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, Hacılar Belediye Başkanı Mehmet Koyuncu, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de yoğun ilgi gösterdi.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü