Sulakyurt yatırımla gelişecek

Sulakyurt yatırımla gelişecek

Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik, ilçelerinde gelişimin ve değişimin yaşandığını belirterek, üç aylık dönemde önemli hizmetler yapıldığını söyledi. Kısıtlı imkanlara rağmen, bir çok yatırım ve projenin değerlendirildiğini ve hayata geçirildiğini

ROZETTİ ÇIKARTTIK
Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik, göreve geldiği zamandan bu yana yapılan ve yapılacak olan çalışmalarla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Başkan İsmail Bildik, siyaseti bir kenara bıraktıklarını belirterek, “Biz bize oy veren vermeyen herkesin Belediye Başkanı olduk. Şimdi Sulakyurt’ta hizmet etme zamanı. Ben çalmadık kapı bırakmıyorum. Sulakyurt için bir şeyler yapmaya çalışıyorum. İlçemde 10 yıldır yapılmayan ve şuanda çok ciddi sıkıntılarımızın olduğu tespitlerimiz var. Alt yapımızın yüzde 80’i tamamlandı, yüzde 20’si tamamlanmadı. 600 bin TL’lik bir kaynağa ihtiyacımız var. İller Bankasına ödenek için müracaat ettik, haber bekliyoruz.”dedi.

SICAK EKMEK
Kırıkkale’de olamayan taş fırının Sulakyurt’ta yaptıklarını açıklayan Bildik, “Şu anda 5 bin kapasiteli bir fırın yaptırıyoruz. Fırın şu anada tavlama aşamasında bulunuyor. İnşallah kısa sürede hizmete girecek ve insanlarımız meşe odunu ile pişmiş sıcak ekmek yemenin keyfini yaşayacak.” diye konuştu.

KARAYOLLARINI BEKLİYORUZ
Sulakyurt’ta yapacağı çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Bildik, İlçeden geçen ana yolun karayollarına ait olduğunu belirterek, karayollarının Sulakyurt yollarını yapması gerektiğini söyleyerek, “Yollarımız çok bozuk. Tozdan ve yolların bozukluğundan ilçe halkımız şikayetçi. Bunun için Karayollarımızın en kısa sürede burayı yapmasını istiyoruz” dedi.

ÖNCE ALT YAPI
Alt yapının tamamlanmasının ardından ivedi bir şekilde üst yapı işlerine başlayacaklarını söyleyen Başkan Bildik, “Alt yapının eksiklikleri olduğundan dolayı çoğu yerde üst yapıyı yapamıyorum. Bu bizim için çok ciddi bir sıkıntı. Bizim Sulakyurt Barajımız yapılıyor. Kırıkkale civarında en büyük bir baraj olacak. Çankırı ovası bile bizim burada sulanacak. Cok ciddi bir yatırım yapılıyor. 50 trilyon liralık bir yatırım.

GÜLLER AÇIYOR
Kocaeli’nden 2 bin m2 hazır çim getirdiğini belirten Bildik, “Bu çimlerimizi ilçemizin belli yerlerine döşedik. Çarşı merkezine havuzlar getirdik, güller ekiyoruz. Bu güller devamlı olarak kullanılacak. Sulakyurt girişinden meydana kadar ışıklandırmalar yaptık. Belediye binamızın üzerindeki düğün salonumuzu hayata geçirdik. Düğün Salonumuza sandalye ve masalar alarak faal hale getirdik. Bu düğün salonumuzu ayrım yapmadan herkese vereceğiz” dedi.

CENNET YAPACAĞIZ
Sulakyurt Barajı’nın tamamlanmasının ardından sosyal ve eğitim tesisleri oluşturacaklarını dile getiren Bildik, “Hedefimiz Sulakyurt’u İç Anadolu’nun cenneti haline getireceğiz. Bundan önce arıtma tesisimizi kurmamız gerekiyor. Arıtma tesisini kurmadığım takdirde Sulakyurt Barajı Sulakyurt’ta zulüm edecek. En az 2 trilyon liralık bir arıtma tesisi kurmamız gerekiyor. Encümenden karar çıkardık ve yerimizi gösterdik. Zemin etüdü çalışması yapılıyor”

SOSYAL TESİSLER GÖZ KAMAŞTIRACAK
Sulakyurt’ta 15 yataklı Sosyal Tesisin en kısa sürede hayata geçeceğini söyleyen Bildik, “Dış montolamayı ve iç dekarasyonu yaptırdık. Güneş enerjisi ve iç kısmın malzemelerini temin edeceğiz. Burada Sulakyurt’un Sosyal Tesisi veya oteline cevap verecek. İlçemizin en büyük sıkıntılarından birisi lavabolardı. İvedilikle bunu giderdik. Çarşı içerisine lavabolar yaptırdık. Geçen haftada bunu hizmete açtık. Havuzun etrafını ise açık hava düğün salonu olarak yapıyoruz. Kırıkkale’den gelip Sulakyurt’ta düğün bile yapacaklar”

BORCUMUZ VAR
Sulakyurt’un borçsuz Belediye olarak anıldığını ifade eden Bildik, “Sulakyurt borçlu bir belediyedir. Sulakyurt Belediyesinin esnafa ve dışarıya bir kuruş borcu yok. Bizim borcumuz İller Bankasına. Vergi borcumuz 1,5 trilyon, sigorta borcu 1,5 trilyondur. Toplam 3 trilyon borcumuz var. Daha önce yapılandırılmış ama ödenmemiş borçlar var. Giden başkanımız 1 trilyon kredi kullandı ve onun parasını ben ödüyorum”

15 BİN M2 PARKE
Belediye Başkanlığına geldiği 2 aylık süre zarfında 15 bin m2 parke taşı döşediklerini dile getiren Bildik, “İller Bankası dışında çok fazla bir gelir kaynağımız yok. Su’dan gelirimiz var. Özel Halk Minibüslerimiz var. 5 bin kapasiteli odun ekmek fırını yaptık. Ramazan Ayından önce hizmete girecek. Önceki ekmeğimizin içi hamur oluyordu, dışı pişiyordu. İlçemize en güzel şekilde hizmet etmek için var gücümüzle çalışıyoruz. İlçemizin çok ciddi sıkıntılarından birisi pastane idi. Aynı şekilde şu anki fırınımız pastanenin ihtiyacını da karşılayacak.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ