Şükür kurbanı kestiler

Şükür kurbanı kestiler

Balışeyh ilçesinin Kulasız Beldesinde bir araya gelen vatandaşlar, yağan yağmurlar için şükür kurbanı keserek dua ettiler.

BU YIL BEREKETLİ OLACAK
Belde halkının, bereketli yağmurlar sonrasında geleneksel hale getirmiş oldukları şükür gününe, belde halkı katıldı. Beldedeki ileri gelenler tarafından organize edilen şükür gününde kesilen kurbanlar, büyük kazanlarda pişirilerek vatandaşlara ikram edildi. Vatandaşlar durumdan memnun kaldıklarını belirtti. Bu yıl ki, bereketli yağmurların tarlalardaki ekili alanlara oldukça faydalı olduğunu dile getiren vatandaşlar, Bu yıl diğer yıllara göre daha bereketli olacağı inancındayız? dediler.
YAĞMUR BEREKET GETİRDİ 
Vatandaşlar tarlalarına yağan yağmurun bereket getirdiğini belirterek, ?Tarlalarımıza düzenli olarak yağan yağmurlar bereket getirdi. Bu nedenle bereketli yıllarda belde halkı olarak bir araya geliyor ve şükür kurbanı keserek, herkesin rahatlıkla gelip yiyebileceği sofralar kuruyoruz. Organize edilen şükür günü vesilesiyle beldenin ileri gelenleri, bu tür gelenek ve görenekler sayesinde belde halkı arasında kaynaşma olduğu, birlik, beraberlik ve kardeşlik bağlarını güçlendirdiği ve hoşça vakit geçirmeye de zemin hazırlıyor.?


1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü