SUÇ ORANLARINDA ARTIŞ DEĞİL AZALMA VAR

SUÇ ORANLARINDA ARTIŞ DEĞİL AZALMA VAR

CNBC-e Business dergisi, Türkiye`de 81 ilin ?yaşanabilirlik? karnesini çıkardı. Listeye göre nüfusu 276 bin 647 olan Kırıkkale`de 2010 yılında 8 bin 639 suç işlendiğine yer verildi. Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Vali Hakan Yusuf Güner, Kırı

GAYRETLERİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM

CNBC-e Business dergisi, Türkiye`de 81 ilin "yaşanabilirlik" karnesini çıkardı. Yapılan araştırma kapsamında illerin suç oranlarına bakıldığında ise Kırıkkale`nin birinci sıradan gösterildi. Listeye göre nüfusu 276 bin 647 olan Kırıkkale`de 2010 yılında 8 bin 639 suç işlendiğine yer verildi. Kırıkkale halkının kentte her konuda rahat hissettiklerini bildiğini ifade eden Vali Güner, "Gerek valiliğimiz gerekse emniyet ve jandarma ekiplerimiz burada görev yaparken Kırıkkale`de bir misafir olarak değil, bir ev sahibi olarak görev yapıyoruz. Bu çerçevede emniyet, jandarma ve diğer hizmet üreten kamu kurum ve kuruluşlarımıza bu şehrin valisi olarak göstermiş oldukları ev sahipliği ve gayretten dolayı şükranlarımı sunuyorum" şeklinde konuştu.

 

GÜNER, ASAYİŞ RAKAMLARINI AÇIKLADI

Kırıkkale`ye belirli bir kritere göre bakılmasının doğru olduğunu ifade eden Vali Güner, 2009 ile 2010 yılını emniyet ve jandarma raporlarına göre değerlendirmede bulundu. 2009 yılında Jandarma Komutanlığı bölgesinde bin 847 olayın olduğunu belirten Güner, 2010 yılında bu sayının bin 372`ye düştüğünü açıkladı. Emniyet Müdürlüğü bölgesinde 2009 yılında 7 bin 284 olayın meydana geldiğini anlatan Güner, bu sayının 2010 yılında ise 6 bin 994`e düştüğünü ve asayiş olaylarında azalma olduğunun altını çizdi.

 

GÖNLÜMÜZ 2011?DE OLAYLARIN AZALMASI YÖNÜNDE

2009 ile 2010 yılı güvenlik ve meydana gelen olay analizlerine bakıldığında artışın değil azalmanın olduğunu ifade eden Vali Güner, ?Bu azalma gerek toplumun kanun ve nizamlarına uyma bağlamında göstermiş olduğu bir hassasiyet, gerekse kuralların daha iyi uygulanması konusunda Emniyet ve Jandarma`nın gösterdiği kararlılık sayesinde bizi memnun eden bir durum olarak ortaya çıkmıştır. Gönlümüz bu olay sayılarının 2011 yılında daha da azalması yönündedir? dedi.

 

HALK TEPKİLİ

Kırıkkale halkı ise yapılan bu araştırmaya tepki gösterdi. Vatandaşlar, Kırıkkale`nin 42 ilin geçiş noktası olduğunu belirterek, araştırmanın neye dayanılarak yapıldığını anlamakta zorlandıklarını, en yüksek suç oranın aksine düşük olduğunu söylediler. Sonucun kent imajına gölge düşüreceğine dikkat çeken vatandaşlar, "Kırıkkale`miz gayet sakin kendi halinde belki diğer illerden daha huzurlu bir il. Son yıllarda, sokakta insanlar akşam saatlerinde daha rahat gezebiliyor. Kırıkkale Üniversite ile kabuk değiştirmiş, sosyal ve kültürel alanda çok gelişmiş bir ildir. Kırıkkale`de insanlar eşleriyle çocuklarıyla istedikleri saatte sokağa çıkabiliyor. Kırıkkale gece geç saatlere kadar hareketli bir şehir. Asayiş yönünden de kamuya yansıyan yoğun bir suç olayı yok. Tam tersine Kırıkkale yaşanılabilecek en huzurlu illerden bir tanesi" şeklinde konuştular.



1

Kırıkkale'de Silahlı Kavga: 4 Yaralı

2

Kırıkkale'li Kaymakam Evinde Ölü Bulundu

3

Uyuşturucu Operasyonunda 3 Kişi Tutuklandı

4

Aranan Dolandırıcı Yakalandı

5

Silahlı Kavgada 3 Kişi Yaralandı

6

404 adet Sentetik Ecza ele geçirildi

7

Terminaldeki Silahlı Kavgada 8 Tutuklama