Su Sayaçlarınızı Donmaya Karşı Koruyun

Su Sayaçlarınızı Donmaya Karşı Koruyun

SOĞUKLARDA SU SAYAÇLARINIZI KORUYUN

Su Sayaçlarınızı Donmaya Karşı Koruyun

Sıcaklıklardaki aşırı düşüş nedeniyle su sayaçları, tesisatları ve tatlı su çeşmelerinin donma riskine karşı vatandaşlar, gerekli tedbirleri alma konusunda uyarıldı.

AŞIRI DÜŞÜŞ

Don riskine karşı, soğuk havalarda çeşmelerin kullanıldıktan sonra bir miktar açık bırakılması önerildi. Kırıkkale Belediyesi KOSKİ Müdürü Ali Rıza Koçoğlu, sıcaklıklarda yaşanan aşırı düşüş nedeniyle abonelerin sayaçlarını ve tesisatlarını iyi korumaları gerektiği söyledi.

DİKKATLİ OLUN

Havaların aniden soğumaya başladığı bu günlerde abone şube yolları, su sayaçları ve iç tesisatta yer alan ana kolon borularının, soğuğa karşı yalıtımlı olmadıkları için suyun kullanılmadığı zamanlarda donduğu açıklayan Koçoğlu,  "Bu yerlerin bakım, onarım ve korunması vatandaşlarımızın görevidir. Su sayacı, abone şube yolu ve kolon borularının ısı yalıtım malzemeleri ile kaplanarak korunması ve suyun kullanılmadığı zamanlarda çok az miktarda açık bırakılması sonucunda borularda ortaya çıkacak donmalar önlenecektir. Donan sayaç, abone şube yolu ve kolon çıkış borularının sıcak su dökülerek veya ateş tutarak açılmaya çalışılmasının, musluk ve su borularının patlamasına, hasarın artmasına sebebiyet verir.?dedi.

SU BIRAKMAYIN

Çok soğuk havalarda şebekede durağan su bırakmamak gerektiğinin altını çizen Koçoğlu, ?Çok soğuk havalarda, sokaklardaki çeşmelerin de kullanıldıktan sonra bir miktar açık bırakılması, kesintisiz hizmetin aksamaması için çok önemlidir. Kış aylarında sayaçların korunması için; sayacın bulunduğu yere beton, ahşap veya demirden bir muhafaza yapılmalıdır. Abonelerce tedbir alınmaması halinde; soğuğa karşı hassas olan su sayaçlarının ve tesisatın kolayca patlayacağı ve onarımının pahalı olacağı, hatta gövdesi patlayan sayacın tamir imkânı olmayıp hurdaya çıkacağı, ayrıca önemli miktarda su kaybına yol açacağı unutulmamalıdır. Donan sayaca ve tesisata ateş tutulmamalı ve sıcak su dökülmemelidir." diye konuştu.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü