STOP WAR..

STOP WAR..

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Kırıkkale Şubesi tarafından düzenlendi

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Kırıkkale Şubesi tarafından düzenlenen organizasyonla Kırıkkale’de yaşayan Ukrayna vatandaşları Rusya'nın saldırısı protesto ettiler. Hüseyin Kahya Parkında düzenlenen protesto eylemine CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ile İç Anadolu Oğuz Boyu Türkmen Dernekleri Federasyonu ve bazı STK temsilcileri destek verdi. Eyleme katılan eylemciler savaşa hayır diyerek tepkilerini dele getirdiler     

 

SALDIRILAR PROTESTO EDİLDİ
Ellerindeki Türk, Kırım ve Ukrayna bayraklarıyla Hüseyin Kahya Parkı'nda bir araya gelen dernek üyeleri ile Ukrayna vatandaşları, bir süre Rusya aleyhinde slogan attı. Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Uğur Yaşar Uygun, burada yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Ukrayna'da yaşayan vatandaşlarına sahip çıktığını ve tahliyelerini gerçekleştirdiğini söyledi. Rusya'nın uluslararası hukuku ayaklar altına alan saldırısına karşı Ukrayna'nın büyük bir güçle direndiğine dikkati çeken Uygun, "Bu direnişin uzun süreli olacağını düşünüyoruz. Kırım Türkleri de sokakta, onlar da direniyor." dedi.

"ARTIK YETER"
Türk vatandaşıyla evli Ukraynalı Olena Er de 20 yıldır Türkiye'de yaşadığını belirterek, "Artık yeter. Şu Putin'i durdurun. Nefes alacak halimiz kalmadı. Haber alamıyoruz, bir şey yapamıyoruz. Annem, kardeşim hep oradalar. Bugün 5. gün, ilk gün annemle konuştum. Kendisi 70 yaşında doktor. Hiçbir yere çıkamıyorlar, bir şey yapamıyorlar. Gerçekten tüm dünyanın bunu durdurması lazım. Artık bitirmek lazım." diye konuştu.

"TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR EDİYORUZ"
Victoria Cevizoğlu ise "Türkiye'ye destekleri için teşekkür ediyoruz. Bu çok önemli. Bizi yalnız bırakmıyorsunuz. Türkiye'yi yanımızda hissediyoruz. Putin'i durdurmak lazım. 8 yıldır savaş devam ediyor. Şimdi bütün ülkede savaş başladı. Biz çok üzülüyoruz, ağlıyoruz, uyumuyoruz, her zaman dua ediyoruz. Yeter artık." ifadesini kullandı. İstiklal Marşı ile Kırım ve Ukrayna milli marşlarının okunduğu protestoya, siyasi parti temsilcileri ile Kırıkkaleli vatandaşlar da destek verdi.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız