Sporun Enleri Ödül Töreni düzenlendi

Sporun Enleri Ödül Töreni düzenlendi

9-15 Ekim tarihleri arasında tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de çeşitli etkinlikle ile kutlanan Amatör Spor Haftası, “Sporun Enleri Ödül Töreni”nin gerçekleştirilmesiyle son buldu.

Kırıkkale Valisi Mehmet Makas’ın katılımıyla gerçekleştirilen törende dereceye giren sporculara ödüller verildi. 

İl Kültür Merkezi’nde düzenlenen Sporun Enleri Ödül Töreni’ne Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, Vali Yardımcısı Mustafa Erkayıran, Belediye Başkan Yardımcısı Vedat Genç, İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb. Barış Cücen, İl Müdürleri, Kırıkkale Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Sırrı Zengin, antrenörler, sporcular ve veliler ile Kırıkkaleli vatandaşlar katıldı. Törende Kırıkkale Valisi Mehmet Makas tarafından Uluslararası Müsabakalarda dereceye giren sporculara ödüller takdim edilirken, ulusal yarışmalarda dereceye giren sporculara da protokol üyeleri tarafından ödülleri takdim edildi. 

Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında güzel müsabakaların gerçekleştirildiğinin altını çizen Gençlik ve Spor İl Müdürü Hamza Güneş, hafta boyunca amatörün ruhunu yaşadıklarını belirtti. İl Müdürü Güneş, “Güzel bir Amatör Spor Haftası geçirdik. Amatörün ruhunu birlikte yaşadık. Hiçbir kaygı gütmeden, tamamen sevgiyle, tamamen kendi iç dinamiklerimizle, hocalarımızın sizlere sunduğu hizmetle; devletimizin tesislerinde spor yaparak kendi gelişiminize destek olmak için uğraşıyorsunuz. Bizlerde sizlere destek olmaya devam edeceğiz. Devletimiz çok sayıda spor tesisi yapıyor. 3500 kişilik bir spor tesisine kavuşuyoruz. Bunların hepsi size hizmet etmek için var. Bizler devletimizin birimleri olarak güzel tesisler açarak sizlerin yanında olacağız. Ama şunu unutmayın, sevgimizle ilgimizle Sayın Valimizin himayelerinde her bir sporcumuzun yanında olmaya gayret göstereceğiz. Sizlerin yanında olarak, gelişiminize katkı sunarak bu devleti sizlere emanet edeceğiz. Sizlerde Milli Eğitim’den aldığınız donanımla bilgilerle, sonrasında gençlik merkezlerimizde spor tesislerimizde edindiğiniz bilgi, tecrübe, deneyimle, ‘Hazırız’ diyeceksiniz ve bu devleti en ileri seviyeye sizler götüreceksiniz.  Devletimize milletimize sahip çıkacak olanlar sizlersiniz. Hepiniz iyinin peşinde koşacaksınız. Güçlü bir gençlik geliyor. Ulusal ve uluslararası yarışmalarda dereceye giren sporcularımızı tebrik ederim. Dereceye girmek için çalışan sporcularımızda var, seneye onlardan da büyük başarılar beklemekteyiz. Çocuklarımızın dereceye girmesinde önemli rol oynayan ailelerimiz, antrenörlerimizin ve sporcularımızın Amatör Spor Haftası’nı kutluyorum” dedi. 

Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, gençlerin Türkiye için bir gelecek olduğunu ifade ederek, “Gençler bizim geleceğimiz, hayalimiz, sevdamızdır. Son yıllarda tüm alanlarda olduğu üzere devletimiz; spor alanında da, spor alt yapısı alanında da, sporcuya maddi manevi destek anlamında da hayalimizin çok çok daha ötesinde çalışmaları gerçekleştirdi. Bizler çok daha iyiye doğru Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde, Kırıkkale’de amatör ruhlu kardeşlerimiz ile birlikte yürüyoruz. Kırıkkale’de çok iyi durumdayız. Yeni bir tesisimizi kazandıracağız. Özel idare imkânları doğrultusunda ne yapabilirsek o noktada yürüyeceğiz. Kırıkkale çok güzel bir şehir, hep beraber daha güzele taşıyacağız. Gençlik Spor Müdürlüğümüz, Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonumuzla birlikte gençliği en iyi yere taşımak için çalışacağız. En iyi vatansever görevini en iyi yapandır. Sporcu kardeşimiz görevini en iyi şekilde yapacak ve her türlü müsabakada dünyada bayrağımızı göndere çektirecek. Kırıkkale’de çok güzel başarıları imza atmışsınız, başarıların devam edeceğine inanıyorum. Sizlerden beklentimiz yüksek. Sevdamız Kırıkkale, Sevdamız Türkiye şiarıyla hep beraber spor kulüplerinden amatörüne, spor dalından diğer farklı kamu hizmetlerine kadar katkı koymaya çalışacağız. Bu haftayı birlikte huzur ve sükûnet ortamında geçirdiğinizden dolayı bütün kulüplerimize, kulüp yöneticilerimize, hocalarımıza, antrenörlerimize, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonumuza ve tüm ekibimize şükranlarımı sunuyorum” dedi. 

Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, konuşmasının ardından sporcular, antrenörler ve törene katılan katılımcılar ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. 



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız